Ostap Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Witam Na zlocie Karol narodził we mnie pomysł aby zrobić koszyki drukowane. Są gotowe projekty ale jakoś czegoś w nich brakuje. Dziś zrobiłem prototyp koszyka W Corelu bo ten program ogarniam i części przerzuciłem do 3d. Jak na razie jest to prototyp Bardzo prosty projekt tak aby dało się drukować ze zwykłego PLA. Według programu koszyk waży 10g i drukuje się 32 minuty. Dociążenie będzie z nierdzewki bo Karol ma taką możliwość w pracy. Waga będzie regulowana grubością blachy. Max waga to łącznie 40g około aby było na równo. Min waga to myślę 20g. Jeśli będzie potrzebny lżejszy to można zmienić projekt. Bez problemu. Otwór przygotowany pod złączkę drenanna. Koszyk można do woli edytować ale na to potrzebny jest czas. Wrzucam na razie zdjęcia prób innych druków bo obecnie prototyp się drukuje. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Jestem chętny na kilka 30 - 40 g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 Zapomniałem dodać Koszt druku to jakieś 60gr bez obciążenia. Jak na razie robimy prototypy Karol będzie testował. Teraz zaczynam urlop więc zasadniczo nie będzie jak drukować Jak będziesz chciał to później mogę Ci dać kilka bez problemu, ale bez obciążenia Chyba, że Karol zdąży zrobić wykrojnik do blachy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 Oczywiście koszt podałem tylko z ciekawości Widzę, że trzeba zmienić kilka rzeczy. Musi być wyższy i w jednym miejscu rurka nie wstrzeliła się Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 1, 2020 Administrators Share Posted July 1, 2020 Mnie najbardziej podobają się ze ściankami wokoło, nie koniecznie musi być coś w środku. Dzięki burtom bocznym dalej leci z towarem taki koszyk i głebiej schodzi z zanętą Ostap MadCarp to producent, przejrzyj sobie jego stronę, może do czegoś Cię zainspiruję. Moje ulubione to te od 30/60g z obciążeniem. https://www.madcarp.eu/pl/produkt/777-222-009koszyczek-method-feeder-boat-30-gr/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 (edited) Można i takie robić Jak na razie to tylko testy a że dziś praca zdalna bo do końca lipca jeszcze będę tak pracował to i czas na druk się znalazł Ja to bym te okrągłe guru robił ale jeszcze nie wiem jak je dociążyć Kolejny się drukuje Wszystkie puszczam na mocno słabych estetycznie ustawieniach bo to nie ma wyglądać ma się szybko drukować i być wytrzymałe Edited July 1, 2020 by Ostap 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 1, 2020 Administrators Share Posted July 1, 2020 Banjo Guru wersja dwa najlepsze koszyki ever, tylko to wszystko jest tam jakby zrobione z ołowiu i powlekane czymś. Ten kto to wymyślił taki projekt to wędkarskiego Nobla powinien dostać w Method Feeder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 Ja wiem, że to stop ale da się to jakoś też wydrukować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Banjo Guru wersja dwa najlepsze koszyki ever, tylko to wszystko jest tam jakby zrobione z ołowiu i powlekane czymś. Ten kto to wymyślił taki projekt to wędkarskiego Nobla powinien dostać w Method Feeder Czy ja o czymś nie wiem? Zawsze myślałem że Banjo to Preston, a Guru to Hybrid. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 KolejnyTen jest już spoko.Drukuje też kolejny z pochylonym jednym elementem o 10stWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts