Administrators Grendziu Posted July 15, 2020 Administrators Share Posted July 15, 2020 Czy ktoś może był na tych wodach? W sobotę jadę na zawody tam i nic za bardzo o tej wodzie nie wiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 15, 2020 Author Administrators Share Posted July 15, 2020 Skopiowałem treść regulaminu zawodów. Mam nadzieję, że nie będą mieli nic przeciwko ??? Organizatorem zawodów Method Feeder Stawy Kulesza jest LKF Lubuski Klasyczny Feeder Zapraszamy na zawody Method Feeder które odbędą się 18 lipca 2020 na łowisku karpiowym Stawy Kulesza w Kużnicy Zbąskiej (koło Wolsztyna) . Harmonogram zawodów do godz 6:30– zbiórka, losowanie, rozejście na stanowiska 8:00 – rozpoczęcie łowienia 16:00 – zakończenie łowienia, ważenie niedziela 16:40 – ogłoszenie wyników, wręczenie nagród Osoby biorące udział w zawodach zobowiązują się do przebywania na terenie łowiska do zakończenia zawodów (nie ma możliwości opuszczenia stanowiska przed zakończeniem zawodów za wyjątkiem sytuacji losowych) Opłata startowa w wysokości 130 złotych od osoby uprawnia go do wzięcia udziału w zawodach Ilość miejsc ograniczona o udziale decyduje kolejność zgłoszeń! Jak się zapisać ? 1/Pod postem wpisz imię nazwisko 2/Zadzwoń pod nr tel 609002772 Zapisy od dnia 15 lipca środa 2020 -Zawody zostaną rozegrane w jednej turze z podziałem na 3 sektory 8h -Ryby zaliczane do punktacji to karp i amur jesiotr karaś Ryby przechowujemy w siatce za wyjątkiem jesiotra którego należy szybko zważyć i wypuścić ! Należy zachować szczególna ostrożność przy obchodzeniu się z rybami (Złowione okazy na czas sesji zdjęciowej lub filmowej muszą bezwzględnie być przechowywane w matach) Każda osoba musi posiadać matę i odkażacz(wymóg konieczny !!!) ZASADY UDZIAŁU 1. Zawody rozegrane zostaną jednoturowo 2. Zawody maja charakter towarzyski więc liczy się przede wszystkim atmosfera i dobra zabawa. 3.Opłaty za udział są przeznaczone na organizację zawodów, tj. puchary, opłacenie łowiska, nagrody 4. Uczestnictwo w zawodach jest jednoczesnym wyrażeniem zgody na wykorzystanie i przetwarzanie danych osobowych w postaci nazwiska i imienia uczestnika, jak również na wykorzystanie i rozpowszechnianie wizerunku uczestnika w relacjach, materiałach, zdjęciach i filmach z imprezy. SPRZĘT, PRZYNĘTY I ZANĘTY STOSOWANE W ZAWODACH 1. Każdy zawodnik łowi na jedną wędkę typu feeder 2.Nie ma limitu przynęt i zanęt 3. Nęcenie dozwolone jest za pomocą koszyka 4. Zawodnik w trakcie zawodów łowi na jedną wędkę OGÓLNY REGULAMIN ŁOWISKA 1. Minimalne średnice żyłek i wielkości haków : Żyłka główna minimum 0,22mm Haki najmniejszy 14 tylko bezzadziorowe 2. Dopuszczone jest nęcenie: – pelletem, kulami proteinowymi, zanętami sypkimi – żywymi przynętami naturalnymi (tj. rosówki, robaki czerwone, robaki białe, itp.). 3. Wymagane jest posiadanie: – maty – środka do dezynfekcji – worka karpiowego lub siatki dopuszczonej regulaminem P Z W. 4. Dopuszczony jest połów wyłącznie metoda feeder ryb karp i jesiotr amur karaś 5. Złowione okazy na czas sesji zdjęciowej lub filmowej muszą bezwzględnie być przechowywane w matach. 6. Kradzież i kłusownictwo ryb oraz niszczenie wyposażenia należącego do łowiska podlegają sankcją określonym w prawnie cywilnym i w prawie karnym. 7. Obsługa nie odpowiada za wypadki losowe i rzeczy pozostawione przez osoby korzystające z łowiska. 8.W przypadku złowienia ryby okaleczonej (np. z mocno rozerwanym pyskiem) bądź chorej, rybę należy pozostawić w worku karpiowym, a fakt ten zgłosić opiekunowi łowiska zaraz po połowie. 9. Osoby obsługujące łowisko mają prawo do kontroli sprzętu łowiącego. 10. Zabrania się: – kąpieli w łowisku – nadużywania alkoholu – całkowity zakaz zakłócania spokoju innym użytkownikom łowiska – palenia ognisk (dozwolony grill) – zaśmiecania terenu łowiska (pozostawiamy czyste stanowisko) – ingerencji w linię brzegową – niszczenia wyposażenia łowiska – pozostawiania pojazdów na stanowiskach – zakaz połowu metodą spinningu 11. Zgłoszenie udziału w zawodach jest równoważne z zaakceptowaniem niniejszego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted July 15, 2020 Share Posted July 15, 2020 4 minuty temu, Grendziu napisał: Skopiowałem treść zawód. Z A W O D Ó W! I poniekąd regulaminu... @Grendziu Robisz tyle fajnego dla portalu - nie wypada tak się potykać. Masz prawo, ale możesz też skonsultować. Sam nie zbudujesz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 15, 2020 Author Administrators Share Posted July 15, 2020 1 minutę temu, Linek727 napisał: Z A W O D Ó W! I poniekąd regulaminu... @Grendziu Robisz tyle fajnego dla portalu - nie wypada tak się potykać. Masz prawo, ale możesz też skonsultować. Sam nie zbudujesz... Poszła edycja, jak piszę z tel to czasami robi mi autokorektę i wtedy są byki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted July 15, 2020 Share Posted July 15, 2020 (edited) Jaki byk, takie byki Edited July 15, 2020 by Linek727 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 16, 2020 Author Administrators Share Posted July 16, 2020 @ArekHnie chcesz być moim trenerem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 1 minutę temu, Grendziu napisał: @ArekHnie chcesz być moim trenerem? Niestety. Niewolnicy muszą pracować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 16, 2020 Author Administrators Share Posted July 16, 2020 Przed chwilą, ArekH napisał: Niestety. Niewolnicy muszą pracować. A ja tam jadę dla przyjemności myślisz? ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Przed chwilą, Grendziu napisał: A ja tam jadę dla przyjemności myślisz? ??? Darecki, za kilkadziesiąt miesięcy, będę do dyspozycji. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 16, 2020 Author Administrators Share Posted July 16, 2020 Przed chwilą, ArekH napisał: Darecki, za kilkadziesiąt miesięcy, będę do dyspozycji. Mogę nie dożyć tego, ale trzymam za słowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts