NPC Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Można oglądać bez FB. Miejsce Wisła WWA Nie znam powodu śnięcia ryb, nie wiem czy jest to wina ostatniej awarii czy zatrucia jakąś inną substancję. Żal oglądać ile to ryb padło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 8, 2020 Administrators Share Posted September 8, 2020 Masakra, nie chcę strzępić języka, bo tutaj wchodzi pier... Polityka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Moim zdaniem ktoś wykorzystał wyciek z nieszczelnego rurociągu i coś poszło dodatkowo do rzeki i to nie z kolektora a gdzieś powyżej. Chodzą słuchy, że śnięte ryby pojawiły się powyżej zrzutu nieczystości do Wisły nawet kilkanaście kilometrów, ile w tym prawdy to nie wiem. Nie wiem też czy kiedykolwiek się dowiemy prawdy kto zawinił, nie pierwszy to przecież przypadek zatrucia rzeki w Polsce, gdzie winnych nie znaleziono. Mieszkam w Wawie od 1997 roku, byłem nad Wisłą w czasach gdzie nie było żadnych oczyszczalni, byłem przy zrzucie do Wisły, wierzcie mi, to co teraz wpada do rzeki to pikuś, kiedyś plaże śmierdziały jak cholera od różnego dziadostwa, czarne wszystko było, teraz poniżej nie dość że nie czuć smrodu to i nie widać nieczystości, także uważam, że nie ten wyciek jest sprawcą śnięcia ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 8, 2020 Administrators Share Posted September 8, 2020 Aprpos wycieku tego zewidrncjonowanego. To jest, cyrk, skandaloza, masakracja Takie wypadki jakie mamy akurat powinny jednoczyć, a nie dzielić, to rządzący powinni zap... W trybie pilnym, aby to rozwiązać. A to co @Semi napisałeś jest wszędzie, tutaj przykład. https://www.facebook.com/groups/1226816907521182/permalink/1514257118777158/?app=fbl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Nieoficjalnie mówi się o tym, że ktoś wykorzystał sytuację i wylał szambo.Tyle lat wszystkie ścieki wpływały do Wisły i nikomu to nie przeszkadzało. Od niedawna działa oczyszczalnia i nagle zrobiła się klęska ekologiczna. Swoją drogą to właśnie przy kolektorach ściekowych gromadzi się najwięcej ryb i nic im nie jest. To naturalne zjawisko, bo tam jest najwięcej pokarmu. Już to dawno pisałem, że obecnie, a bynajmniej jeszcze niedawno było kilka aktywnych kolektorów i to w centrum. Nie to że nie ma problemu lub ja go bagatelizuje, wręcz przeciwnie, ale obecnie to czysta polityka, a najwięcej płynie z Nowogrodzkiej, a nie z Czajki, bo przecież do oczyszczalni ścieki nie docierają. Tak więc jedno jest pewne, to nie ścieki z Czajki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted September 8, 2020 Author Share Posted September 8, 2020 Nie wiem czy to jest z powodu awarii Czajki czy ktoś się "podpiął" pod tą awarię. Teraz używa się sporo chemii do mycia wszystkiego a całość ląduje w rzekach, niezależnie czy z pól czy z domów. Życzę tylko zdrowia wszystkim mieszkańcom pijącym wodę z Wisły niezależnie od polityki czy awarii. http://jerkbait.pl/topic/17042-warszawska-i-podwarszawska-wisła/page-518 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts