Jump to content

Karta wedkarska

Andrzej Głuszek
 Share

Recommended Posts

Panowie mam pytanie. Czy uda mi się uzyskać nr karty wędkarskiej z PZW czy innych instytucji? Ponieważ jestem na wyjezdzie i zapomniałem jej a chciałem wykupić pozwolenie czasowe na połów ale potrzebuje nr karty. Jak rozwiązać taka sytuacje?

Jakiegokolwiek numeru byś nie wpisał w opłatach, kontrolujący poprosi o okazanie karty, której nie masz przy sobie, żeby zweryfikować numer na opłacie.

Panowie mam pytanie. Czy uda mi się uzyskać nr karty wędkarskiej z PZW czy innych instytucji? Ponieważ jestem na wyjezdzie i zapomniałem jej a chciałem wykupić pozwolenie czasowe na połów ale potrzebuje nr karty. Jak rozwiązać taka sytuacje?

Uzyskasz jedynie nieoficjalnie od skarbnika ze swojego macierzystego koła.

W starostwie nikt nie poda nr karty, bo jest to dokument ze zdjęciem, no i Rodo

Jeśli już Ci się uda zalatwić to zezwolenie to pamiętaj że bez karty i tak nie możesz wędkować

No jak dzwoniłem do PZW Wrocław to powiedzieli mi że jak wykupie czasowe pozwolenie na amatorski połów jako niezrzeszony wędkarz to nie zapłacę mandatu za brak karty.50zl. Ale jak widzę to ciężki temat będzie żeby nr karty zdobyć bo karta w aucie auto zamknięte i jeszcze kluczyki mam przy sobie hahaha

Nie wiem, czy w czarnej - boję się w tych czasach używać tego słowa, ale jesteś. Jeżeli wpiszesz nr PESEL i udowodnisz potem, że nie kłusowałeś, bo masz kartę, to dostaniesz 5 dych za brak dokumentów, a ich obowiązek posiadania w trakcie łowienia ryb wynika z przepisów prawa.

Ewentualnie - opłać jako niezrzeszony. Taniej wyjdzie.

A najlepiej nie zapominaj karty. hahaha

• Like 1

• 2 years later...

Czy emeryci mają zniżkę na opłaty ? Tata parę dni temu przeszedł na emeryturę 

,, Na reszcie będę miał czas dla siebie Ryby i grzyby To mój plan na emeryturę "

Trzeba pomoc tacie opłacę kartę naszykuje sprzęt, niech się cieszy życiem 😊

• Like 1

2 godziny temu, suwi napisał(a):

Czy emeryci mają zniżkę na opłaty ? Tata parę dni temu przeszedł na emeryturę 

,, Na reszcie będę miał czas dla siebie Ryby i grzyby To mój plan na emeryturę "

Trzeba pomoc tacie opłacę kartę naszykuje sprzęt, niech się cieszy życiem 😊

W okręgu kaliskim opłata ulgowa jest dla członków powyżej 70 lat, a to chyba grubo powyżej wieku emerytalnego
Wydaje mi się, że wszystkie okręgi mają podobnie. Zerknij na stronie PZW swojego okręgu, będziesz miał wszystko czarno na białym :)

• Sad 1

Czyli za 16 miesięcy I 18 dni też się nie załapie na zniżkę
I to długo będziesz musiał być na tej emeryturze, by jako emeryt mieć zniżkę
  • Haha 1