Andrzej Głuszek Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 Panowie mam pytanie. Czy uda mi się uzyskać nr karty wędkarskiej z PZW czy innych instytucji? Ponieważ jestem na wyjezdzie i zapomniałem jej a chciałem wykupić pozwolenie czasowe na połów ale potrzebuje nr karty. Jak rozwiązać taka sytuacje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 Jakiegokolwiek numeru byś nie wpisał w opłatach, kontrolujący poprosi o okazanie karty, której nie masz przy sobie, żeby zweryfikować numer na opłacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 Panowie mam pytanie. Czy uda mi się uzyskać nr karty wędkarskiej z PZW czy innych instytucji? Ponieważ jestem na wyjezdzie i zapomniałem jej a chciałem wykupić pozwolenie czasowe na połów ale potrzebuje nr karty. Jak rozwiązać taka sytuacje? Uzyskasz jedynie nieoficjalnie od skarbnika ze swojego macierzystego koła.W starostwie nikt nie poda nr karty, bo jest to dokument ze zdjęciem, no i RodoJeśli już Ci się uda zalatwić to zezwolenie to pamiętaj że bez karty i tak nie możesz wędkować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Głuszek Posted September 17, 2020 Author Share Posted September 17, 2020 No jak dzwoniłem do PZW Wrocław to powiedzieli mi że jak wykupie czasowe pozwolenie na amatorski połów jako niezrzeszony wędkarz to nie zapłacę mandatu za brak karty.50zl. Ale jak widzę to ciężki temat będzie żeby nr karty zdobyć bo karta w aucie auto zamknięte i jeszcze kluczyki mam przy sobie hahaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Głuszek Posted September 17, 2020 Author Share Posted September 17, 2020 Czyli co bym nie zrobił jestem w czarnej...d.....e? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebzon Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 Nie wiem, czy w czarnej - boję się w tych czasach używać tego słowa, ale jesteś. Jeżeli wpiszesz nr PESEL i udowodnisz potem, że nie kłusowałeś, bo masz kartę, to dostaniesz 5 dych za brak dokumentów, a ich obowiązek posiadania w trakcie łowienia ryb wynika z przepisów prawa. Ewentualnie - opłać jako niezrzeszony. Taniej wyjdzie. A najlepiej nie zapominaj karty. hahaha 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted April 1 Share Posted April 1 Czy emeryci mają zniżkę na opłaty ? Tata parę dni temu przeszedł na emeryturę ,, Na reszcie będę miał czas dla siebie Ryby i grzyby To mój plan na emeryturę " Trzeba pomoc tacie opłacę kartę naszykuje sprzęt, niech się cieszy życiem 😊 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted April 1 Share Posted April 1 2 godziny temu, suwi napisał(a): Czy emeryci mają zniżkę na opłaty ? Tata parę dni temu przeszedł na emeryturę ,, Na reszcie będę miał czas dla siebie Ryby i grzyby To mój plan na emeryturę " Trzeba pomoc tacie opłacę kartę naszykuje sprzęt, niech się cieszy życiem 😊 W okręgu kaliskim opłata ulgowa jest dla członków powyżej 70 lat, a to chyba grubo powyżej wieku emerytalnego Wydaje mi się, że wszystkie okręgi mają podobnie. Zerknij na stronie PZW swojego okręgu, będziesz miał wszystko czarno na białym 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted April 1 Share Posted April 1 Czyli za 16 miesięcy I 18 dni też się nie załapie na zniżkę 🤣 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted April 1 Share Posted April 1 Czyli za 16 miesięcy I 18 dni też się nie załapie na zniżkę I to długo będziesz musiał być na tej emeryturze, by jako emeryt mieć zniżkę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts