Grzes77 Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 Wielu z Was mogło nie słyszeć o moim mieście rodzinnym, a na pewno nie zna jego historii. Ja jestem dumny z tego, że pochodzę z Kozienic i nie zamieniłbym miasta na inne. Jest wiele miejsc w naszym kraju, skąd pochodzimy, więc w tym temacie zachęcam do pokazywania Waszych rodzinnych stron. Jest w naszym kraju wiele miejsc, o których nie mamy pojęcia, ten temat może nam pomóc do np wyboru miejsca na wczasy itp. Wymieniamy się tu informacjami o swoim mieście, mogą być teksty, czy też filmy, ja wrzucam najciekawsze o Kozienicach 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 Barlinek moje rodzinne miasto 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 Ja nie mam aż takiego powodu do dumy, bo to wymarłe miasto. Miasto emerytów, bezrobotnych i rowerów. Kiedyś duma Polski, a dziś zapomniana dziura. Jednak zawsze chętnie tu wracam. [/url] 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 18 minut temu, elvis napisał: Ja nie mam aż takiego powodu do dumy, bo to wymarłe miasto. Miasto emerytów, bezrobotnych i rowerów. Kiedyś duma Polski, a dziś zapomniana dziura. Jednak zawsze chętnie tu wracam. [/url] Oj tam, choć nie mieszkam już w Ostrowie (tylko obok) i zawsze przyczepić się można do czegoś w tej mieścinie, to do końca życia będę czuł się Ostrowianinem, choć czasami słoma z butów wystaje co niektórym, mi pewnie też; to już tak jest Ty pewnie też czujesz przynależność do społeczności i "swojego" miasta 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semi Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 (edited) A ja tam mam zamiar na stare lata wrócić w moje rodzinne strony. Edited September 28, 2020 by Semi 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 28, 2020 Administrators Share Posted September 28, 2020 Miałem kiedyś Biuro Nieruchomości i dzieliłem je wspólnie z kolegą, który miał gazetę powiatową czy gminną, od ponad dekady jest urzędnikiem i od jakiegoś czasu jest też kronikarzem. Codziennie wrzuca co wydarzyło się kiedyś w danym dniu czyli #kalendariumobornickie . Jak nie zapomnę to czytam. Tutaj przykład: https://www.oborniki.pl/Kalendarium/28-09-2019-r/ 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts