Jump to content

Moje miasto - moja duma

Grzes77
 Share

Recommended Posts

Wielu z Was mogło nie słyszeć o moim mieście rodzinnym, a na pewno nie zna jego historii. Ja jestem dumny z tego, że pochodzę z Kozienic i nie zamieniłbym miasta na inne. Jest wiele miejsc w naszym kraju, skąd pochodzimy, więc w tym temacie zachęcam do pokazywania Waszych rodzinnych stron. Jest w naszym kraju wiele miejsc, o których nie mamy pojęcia, ten temat może nam pomóc do np wyboru miejsca na wczasy itp. Wymieniamy się tu informacjami o swoim mieście, mogą być teksty, czy też filmy, ja wrzucam najciekawsze o Kozienicach :champagne-2010:

• Like 3
  • Thanks 1

Ja nie mam aż takiego powodu do dumy, bo to wymarłe miasto. Miasto emerytów, bezrobotnych i rowerów. Kiedyś duma Polski, a dziś zapomniana dziura.

Jednak zawsze chętnie tu wracam.

[/url]

• Like 2
  • Thanks 1

18 minut temu, elvis napisał:

Ja nie mam aż takiego powodu do dumy, bo to wymarłe miasto. Miasto emerytów, bezrobotnych i rowerów. Kiedyś duma Polski, a dziś zapomniana dziura.

Jednak zawsze chętnie tu wracam.

[/url]

Oj tam, choć nie mieszkam już w Ostrowie (tylko obok) i zawsze przyczepić się można do czegoś w tej mieścinie, to do końca życia będę czuł się Ostrowianinem, choć czasami słoma z butów wystaje co niektórym, mi pewnie też; to już tak jest :)   Ty pewnie też czujesz przynależność do społeczności i "swojego" miasta :)

• Like 2

• Administrators

Miałem kiedyś Biuro Nieruchomości i dzieliłem je wspólnie z kolegą, który miał gazetę powiatową czy gminną, od ponad dekady jest urzędnikiem i od jakiegoś czasu jest też kronikarzem. Codziennie wrzuca co wydarzyło się kiedyś w danym dniu czyli #kalendariumobornickie . Jak nie zapomnę to czytam. Tutaj przykład:

https://www.oborniki.pl/Kalendarium/28-09-2019-r/

• Like 1
  • Thanks 1