Administrators Grendziu Posted January 27, 2021 Administrators Share Posted January 27, 2021 Gdzieś w sieci widziałem kilka dni temu dobry, dość mocny odkurzacz do sadzy i do zbierania wody - miał te dwie funkcje. I potem ślad po nim zaginął. Szukam już to dość długo i szczerze, mi się nie chcę dalej... Czy ktoś coś już przerabiał w tym temacie? Zbierać by mógł wodę i piasek z pontonu i łodzi, a i z pieca sadzę. Czyli jakiś przemysłowy, najlepiej bez dodatkowych worków etc. HELP. Łysy z B.... liczę na Twoje propozycję, bo ewidentnie się nudzisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Wpisz w Allegro, Odkurzacz kominkowy, do kominków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 27, 2021 Author Administrators Share Posted January 27, 2021 1 minutę temu, ArekH napisał: Wpisz w Allegro, Odkurzacz kominkowy, do kominków. Wpisywałem, nie mogę odszukać tego co zassysa też wodę i nadaje się do tego i tego... A taki był??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Odkurzacz warsztatowy ? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 27, 2021 Author Administrators Share Posted January 27, 2021 Linkufff jak mrufkufff https://erpixkarcher24.pl/odkurzacze/28-wd-5-odkurzacz-kaercher-4039784916494.html?gclid=CjwKCAiAu8SABhAxEiwAsodSZNm8Zi2PRZ_adIEYJgUQpPOknd9OSMosKxMv5uRKp96Py7vrfLA2xhoCFKgQAvD_BwE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Kupić KÄRCHERA żeby 2x w roku wciągnąć trochę ? Kup sobie w Lidlu czy Biedrze i będzie robił to samo 50% ceny lub mniej. No chyba, że planujesz karierę konserwatora powierzchni płaskich to zainwestuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 27, 2021 Author Administrators Share Posted January 27, 2021 13 minut temu, Hotpoint napisał: Kupić KÄRCHERA żeby 2x w roku wciągnąć trochę ? Kup sobie w Lidlu czy Biedrze i będzie robił to samo 50% ceny lub mniej. No chyba, że planujesz karierę konserwatora powierzchni płaskich to zainwestuj Miałem taki shit i wyrzuciłem. Problem pojawił się w momencie gdy, zmieniłem ogrzewanie na ekogroszek. Mimo, że wchodzę raz w tygodniu, to niestety sadzy jest pełno, nie chodzi o pył a sadzę. Jak kiedyś czyściłem rury od komina raz na 3mce lub sezon tak tutaj masakra. Stąd i musi być dość silny i najlepiej bez filtrów, toreb etc. Doczytałem, że nie możemy w UE używać mocniejszych niż 900W jako domowych, ale jako już przemysłowe mogą mieć większy cug Mądralo daj propozycję, zobaczymy jaki jesteś "techniczny" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Najgrubszy.... problem raczej leży w tym, że zwyczajnie wszystko potrzafisz spie....ć ? Używałem odkurzaczy z Lidla, teraz mam z Biedry. Czyszczę nim stół frezarki, gdzie wciąga wióry tworzyw sztucznych, alu i pył z mdfu. U mnie przy takiej robocie wytrzumuje ok. 5 lat. W Lidlowskim w końcu padł włącznik dlatego kupiłem kolejny... teraz jadę na biedrzanym od 2 lat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 27, 2021 Author Administrators Share Posted January 27, 2021 8 minut temu, Hotpoint napisał: Najgrubszy.... problem raczej leży w tym, że zwyczajnie wszystko potrzafisz spie....ć ? Zaraz będziesz grubszy. Dostałem jakieś coś kiedyś na prezent x lat temu. Nie miało totalnie ciśnienia, wyczyściłem filtr, nadal d... Wyrzuciłem shit. Więc szukam teraz mocy i zapłacę do około pińcet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Szukasz odkurzacza do domu kup tego na literkę K lub F tylko jak chcesz naprawdę dobry to będzie duży sprzęt. Do popiołu weź najtańszy jak radzi młodszy Betonowy. A jeżeli masz dużo sadzy to oznacza to złe spalanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts