Jump to content

Kołowrotek do pickerka / feederka

Bebzon
 Share

Recommended Posts

Przede wszystkim przepraszam, że znów zamulam. Normalnie to jechałem sobie na targi w Poznaniu, pooglądałem, ponotowałem i zamówiłem lub nie. ?

Hmmm, kupiłem coś głupiego do kręcenia, to muszę kupić jeszcze raz, zgodnie z pewnym przysłowiem. Szukam kręciołka do kijka długości 3 m, czyli takiego:

https://www.pescare.pl/feeder/3009-garbolino-altima-10-35g-feeder.html

Używam koszyków o wadze max. do 25-30 gramów, bez wkładu. Rzuty taką wędką - do ok. 40 metrów, bez stresu, ale z wyczuciem, przy odpowiednich koszyczkach (spokojnie, przeszedłem badania wzroku na głębię ostrości), zresztą kijki pomiarowenie nie kłamią.

Ponieważ w takich wędkach przelotki startowe mają ok. 1 cm średnicy, a i same kijki są "dość" lekkie, WYDAJE mi się, że optymalnym rozmiarem jest 3000. Przy 3,3 m od razu wchodziłbym w rozmiar 4000.

Budżet to ok. 500 zł, przy czym około to około, wiadomo. 

Może ktoś, coś - nie napinam się na markę, choć wiadomo, że Shimano i Daiwa to są te firmy o większej dozie zaufania.

Dzięki za każdą pomoc.?

Fajny lekki kijek, więc w pierwszej kolejności pomyślałbym nad takim kręciołem. Shimano ULTEGRA FC C3000HG. Pierdziel opinie, że klips nie okrągły itd. Łowię Stradickiem i w niczym to nie przeszkadza. Ta nowa Ultegra rewelacyjnie się prezentuje. Rozważ jednak 4000, bo jednak rozmiar 3000 w Shimano duży nie jest. Realnie to rozmiar 2500 z głębszą szpulą. Do Acolayta 3,3m Stradic 4000 pasuje mi idealnie. 

Edited by Bartek.B
  • Thanks 1

Dzięki za konkret. O Ultegrze w rozmiarze 4000 myślałem w kontekście X7 Shimano, 3,30 m, ale taki komplet to kolejne wydatki, a to tylko moje chciejstwo, nie przymus.

Odwołali nam w tym roku okręgowe GP w feederze. Łowić mam czym, a lans mam gdzieś. Ale... Przy starej dziurze... Sam wiesz. Przy kobiecych fanaberiach wędkarze są przykładem finansowej powściągliwości. ?

Jak można przypadkiem kupić kołowrotek ... .

Przypadkiem to ja kupuje hot doga na stacji benzynowej, jak tankuje, albo tictaki . ?

• Haha 2

2 godziny temu, PawelL napisał:

Można można. Ja Stradica Ci4 kupiłem przypadkiem. I nie wiem co z nim zrobić. 

Wszystkie kije kilkukrotnie tańsze i leży bidula. 

Pewnie pod pickerkiem by się spisał ?

• Administrators
10 minut temu, booohal napisał:

Można można. Ja Stradica Ci4 kupiłem przypadkiem. I nie wiem co z nim zrobić. 

Nuffka? Negocjujemy? Jaki model dokładnie, bo do spinna potrzebuje cuś ?

2 godziny temu, PawelL napisał:

Przypadkiem to ja kupuje hot doga na stacji benzynowej, jak tankuje, albo tictaki . ?

Paweł można można i patrzyłem sobie tańszy ale odrobinę wieksza szpula była 

Dostałem tel , że to ostatnia sztuka i jest uszkodzony zaproponowano mi kupno tego Ninja WZIALEM BO CENA BYLA SWIETNA