Administrators Grendziu Posted December 4, 2015 Administrators Share Posted December 4, 2015 Z method feeder zetknąłem się trzy lata temu, jakoś do końca mnie nie przekonał, a to z racji tego, że i brań na wodach niekomercyjnych miałem mniej. Moja przygoda ogranicza się do testowania koszyczków Preston Innovations, jeszcze były na gumce, co czasami zrywało mi karpia. W 2016 roku mam zamiar bardziej się przyłożyć do metody, oglądam gdzieś patenty z gumkami i woreczkami, czy to już trochę nie jest przerost formy nad treścią? A może się nie znam i to jest super patent. Z chęcią poznam Wasze sposoby na zestawy końcowe przy method feeder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 W raz z upływem czasu dochodzi do coraz ti nowszych rozwiązań i poszerzanie rozwiązań już istniejących. I tak np. nowe koszyczki Guru Hybrid oprócz standardowego zastosowania w nich pelletu mogą być załadowane mini woreczkiem PVA z mieszaniną pelletu,ziaren czy też zanęty. Wystarczy dowiazać kawałek gumy od amortyzatora przez korpus koszyczka i włożyć pod spód taki mini woreczek. Następnie na wierzch przyczepiamy haczyk z przynęta. Co dzięki temu zyskujemy? Przedewszystkim mamy możliwość łowienia w głębszych zbiornikach. Mamy również większe możliwości co do samej mieszkanki zanętowej. Innym sposobem na poprawę i zwiększenie możliwości jest naciągnięcie rękawa PVA na standardowy załadowany koszyczek do metody i jego zaklejenie choćby śliną. Mamy w ten sposób pewność, że zastaw w całości dotarł na dno. Fotki dorzucę jak zrobię. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 który podajnik polecasz do kulki bądź pelletu w sporym rozmiarze 10-16 mm nabijał będę zanętą nie pelletem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Do 16stki ? to już raczej podajniki Karpiowe ESP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Szukam właśnie czegoś typowo karpiowego na komercji na której wędkuję małe kulki strasznie lubią leszcze więc muszę stosować kulki większych rozmiarów niż Elwis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Musiał byś z taką łychą próbować http://allegro.pl/drennan-koszyk-esp-mega-method-feeder-100gr-xl-new-i5819112058.html i to nie wiem czy ogarnie 16 stkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Mam bon do Raven to zakupie takie duże i będę testował jakie największe kulki można stosować a jak nie to karpiówka swoją drogą a na metode będę ganiał leszcze i japońce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Dobry,prosty plan! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 kształt taki jak wysłałeś ? bo jest ich tyle ze nie am pojęcia jaki kształt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 ESP mają ciut inny kształt niż Drennan ,przód ciut wydłużony, właśnie jak na zdjęciu. I są wyraźnie większe. Ty celuj w największy rozmiar. Chyba XL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts