Jump to content

Kołowrotek na odrzańskie sandacze

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Po nie udanym zakupie Stradica, wczoraj wieczorem prawie bym kupił japończyka z duetu Dajła vs ściemano. 

Nawet przed chwilą powiedziałem sobie, że czemu nie Vanford. 

Ale jeśli to ma być orka pomiędzy 20/25g główkami jigowimy cały dzień, to może jednak Penn? 

W grę wchodzą dwa modele 

Clash II 3000 lub Slammer III. 

No chyba, że ktoś mnie naciągnie na japończyka, nie koniecznie z w/w na początku dwójki 

• Administrators
26 minut temu, Hotpoint napisał:

Co mi doradzisz :grin-min:

Pewnie Twój kolega @NPCma lepszą wiedzę na ten temat, ja już prawie zdecydowany jestem na sucho Clash II 3000. 

4 minuty temu, Grendziu napisał:

Pewnie Twój kolega @NPCma lepszą wiedzę na ten temat, ja już prawie zdecydowany jestem na sucho Clash II 3000. 

Oczywiście, on ma zawsze najlepszą wiedzę .

Zatem czekamy :grin-min:

• Haha 1

• Administrators

Jutro jestem w Gorzowie, zostawiam łódkę na montaż elektroniki, może popływamy na Odrze, nie koniecznie teraz za sandałami ???

Przed chwilą, Grendziu napisał:

Jutro jestem w Gorzowie, zostawiam łódkę na montaż elektroniki, może popływamy na Odrze, nie koniecznie teraz za sandałami ???

Znaczy zapraszasz mnie na mój ponton? ?

43 minuty temu, Grendziu napisał:

Wypraszam sobie! To są niecne pomówienia w celu zdyskredytowania mojej osoby. Nie znam człowieka! Nie słyszałem o nim ani nie nie wiedziałem o jego istnieniu. Przy ponownych pomówieniach wystąpię na drogę sądową!
To są fejk niusy! To są teorie spiskowe wyssane z palca!

37 minut temu, Hotpoint napisał:

Oczywiście, on ma zawsze najlepszą wiedzę .

Zatem czekamy :grin-min:

Ktoś musi mieć wiedzę by rozwiać wątpliwości, konfabulacje, zresztą "u mnie w UK bo nie wracam do Polski" jak to mówi pewien YTber wszystko jest lepsze, trawa bardziej zielona, ryb tyle, że same wskakują na patelnię :P
Trzeba nieść kaganek oświaty, szklane domy bo wiadomo wszem i wobec, że w UK są najlepsze: WSZYSTKO. Razem z pleśnią na ścianach, brudem i pogodą :D

Nie wiem na co czekacie, oba kołowrotki mają wkręcaną korbkę, metal body, układanie linki jako tako czyli gorzej jak konkurencja. Różnica to waga w tym rotora, który w Clashu jest z pennowskiego super duper plastiku, oba kołowrotki mają wysokie przełożenie więc waga rotora jest istotna. A wagą różnią się znacznie, prawie 100 gr, o wielkości nawet nie wspomnę.

Slammer to chodzi o rozmiar 3500 czy 4500?

6 minut temu, NPC napisał:

Nie wiem na co czekacie

Sam widzisz Najgrubszy się tu po raz 50 męczy i zawraca gitarę.

Tee.... "już miałem kupić" :grin-min: ja Ci tu oficjalnie odradzam Penna i tyle.

Nie łowię sandałów, bo mnie nie kręcą i mam za daleko i nie chce mi się dupy ruszać, ale tyle co miałem z nimi wspólnego to potrzebujesz maszynki o gładkiej pracy, a nie diesla, żeby się zastanawiać, czy to był delikatny pstryk sandała czy też efekty specjalne kołowrotka.

Chcesz łowić w spokoju to se kup: Stelle > TP > Certate, a jak nie masz szmalu to kup Spinfishera, bo i tak zaraz coś w nim zjebie#z lub utopisz.

Hołk ?

8 minut temu, Hotpoint napisał:

Sam widzisz Najgrubszy się tu po raz 50 męczy i zawraca gitarę.

Tee.... "już miałem kupić" :grin-min: ja Ci tu oficjalnie odradzam Penna i tyle.

Nie łowię sandałów, bo mnie nie kręcą i mam za daleko i nie chce mi się dupy ruszać, ale tyle co miałem z nimi wspólnego to potrzebujesz maszynki o gładkiej pracy, a nie diesla, żeby się zastanawiać, czy to był delikatny pstryk sandała czy też efekty specjalne kołowrotka.

Chcesz łowić w spokoju to se kup: Stelle > TP > Certate, a jak nie masz szmalu to kup Spinfishera, bo i tak zaraz coś w nim zjebie#z lub utopisz.

Hołk ?

Spoko przyzwyczaiłem się:

1.jpg.5d1e97722ce1cec591db1bd6c47e8a81.jpg

I tak weźmie Diawe typu Legalis czy Freams którą sprzedaje chyba @grych czy inne Fuego. Za te około 500-600 zł jest w czym wybierać w ofertach, niezależnie czy będzie z napisem Shimano, Spro, Daiwa, Okuma, Penn, Jaxon czy Dam. Niestety te wymienione przez @Hotpoint w ostatnim poście nie mieszczą się w tej kategorii cenowej.

Moim skromnym zdaniem: jak naprawdę nie potrzebujesz kolejnego kołowrotka to albo dokup szpulę do kołowrotka którego już posiadasz lub po prostu odkręć go i używaj do drugiego kija.
Jak nie jesteś upośledzony jak ja to nie kupuj 379-go kołowrotka.