Administrators Grendziu Posted December 11, 2015 Administrators Share Posted December 11, 2015 Nie ma firmy wędkarskiej, która jest najlepsza we wszystkim i da się ją skutecznie stosować na niemal każdej wodzie, ale każdy pewnie z Nas ma jakąś ulubioną markę wędkarską. Ja przepadam za Daiwa mam słabość do "japońców" i już. Drugie miejsce wśród ulubionych marek to Gamakatsu - przede wszystkim haki i główki jigowe. Wasza ulubiona firma i dlaczego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Dobry temat Grędziaku! Mamy swoje słabości co do firm! Czy są na pewno uzasadnione? Czekam na wpisy naszych userów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 11, 2015 Author Administrators Share Posted December 11, 2015 8 minut temu, ArekH napisał: Dobry temat Grędziaku! Mamy swoje słabości co do firm! Czy są na pewno uzasadnione? Czekam na wpisy naszych userów. Arek dawaj swoje ulubione firmy Gdybym miał wymieniać jakieś nowości u siebie to: Nash, Guru i Korda wzbudziły moje zaufanie jeśli chodzi o akcesoria wędkraskie Polska marka to bez wątpienia McKarp i niepowtarzalne zapachy dip-ów i koncentratów 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 To już nie dziś Darku. Padam na twarz. Pośpię i przemyślę temat by był wiarygodny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Moje najlepsze marki, to... Konger i Jaxon. Poważnie to piszę. Gdybyśmy byli skazani na Daiwę, Trabucco i inne, to nie byłoby nas stać na dosłownie wszystko. Jaxon produkuje mnóstwo tanich gadżetów, dzięki czemu za niewielką kasę można być wyekwipowanym po zęby. Wędki Kongera natomiast uważam za bardzo udane. Mam ich z 5 i tylko jedna mi nie podeszła. Nie, żeby była wadliwa, po prostu nie leżała mi w ręku. Inne wędki są natomiast świetne i nie rozwaliły mojego portfela. Może i jakościowo są lepsze firmy, ale dla mnie najlepsze są te, których używam najczęściej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MjMaciek Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Witam Każdy wędkarz ma swoje preferencje osobiście uważam że nie ma co dla szpanu kupować za grubą kasę sprzętu dla samej nazwy producenta. Obecnie użytkuje sporo sprzętu jaxona głównie kije staram się kupować jaxona z górnej półki ponieważ za fajne pieniądze mogę mieć kij który jak coś mu się stanie to nie będę płakał. Mam też feedery shimano , trabucco to inna półka , kołowrotki przede wszystkim posiadam produkcji dragon. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 12, 2015 Author Administrators Share Posted December 12, 2015 Dodam, że bardzo fajne, w przystępnej cenie, jak dla mnie rewelacyjne baty robi Mikado seria Nihonto Matchówka to Fiume - najlepsza jaką kiedykolwiek miałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Ja preferuję Trabucco jeśli chodzi o kije. Po prostu leżą mi ich patyki. Za rozsądne pieniądze można mieć na prawdę dobry kij. Wiadomo że i bubel się trafi,jak każdemu. Co do ubrań cenię sobie Graffa.Kołowrotki to już różnie. Mam Sangera,Ryobi,Dragona. Myślę że jak ktoś nie lubi zbyt wiele na nawijak wydać to oferta Dragona jest naprawdę ok. Haki? Teraz właściwie opieram się tylko na Drennanach i Gamakatsu. A i akcesoria drobne uważam że Drennan ma dobre jakościowo i w rozsądnych cenach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 12, 2015 Author Administrators Share Posted December 12, 2015 Co do kołowrotków, to marudzę jak baba - pewnie gorzej niż z naszym logiem, a że miały być i ulubione i pochwały to nic więcej nie napiszę No może jeden co mnie nie nigdy zawiódł to Okuma Salina - ale to już waga ciężka jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Ja po ostatnim sezonie mogę powiedzieć że: - ulubiona marka feederów - Tubertini - smukłe, wytrzymałe, dobrze wykończone i do tego w dobrych cenach - ulubiona marka batów - VDE-R Team i to w wersji HMC Dynamic Pole TX (ultra lekkie kije, bardzo dobre wyważone), i w wersji Power Carp TX - wędki do łowienia większych okazów. Przez cztery sezony wędkowałem na Mivardi Phenomena ale tu był problem z wyważeniem, - ulubiona marka bolonek - Colmic Baviera - przecudowna wędka, bardzo dobrze wykonana i przy 6m. długości dolnik ma 21mm. Problem jest tylko z dobraniem kołowrotka, żeby utrzymać wyważenie, - własnościówki - tu rządzą Milo i jedna Tubertini, - kołowrotki - tu niepodzielnie rządzą kręcioły Penn Battle - używam ich we wszystkich feederach i nawet w odległościówce. Do ciężkiego feedera używam Ryobi Zaubera. - haki Milo i bezzadziorowe Guru. Otwarcie gardzę Trabucco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts