Administrators Grendziu Posted December 31, 2021 Administrators Share Posted December 31, 2021 Aż się boje zacząć pisać o moich, w sumie to wiadomo jakie są...??? W maju chciałbym...⛵⛵⛵ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 31, 2021 Author Administrators Share Posted December 31, 2021 Zacznę może ja. 1. Spopularyzowanie turystyki wędkarskiej jeszcze bardziej niż kiedykolwiek. M.in. zamiast otwierania nowego wątku o danej wodzie, przed wyjazdem i wrzucenie tylko info z Wikipedii, będę się starał dokopać do obowiązujących tam przepisów i opisać gdzie, co jak, aby nie powtórzyły się już nigdy anse jakie mieli @Jacek czy @Leszek, czyli osób zaangażowanych w "swoje" wody. 2. Ponieważ zawody na tą chwilę nie będą mnie ograniczać, chciałbym w jednym roku oblecieć z ⛵ wody Ziomali z forum począwszy od Odry "gorzowskiej" po "wrocławską" , odwiedzić po latach Mazury, jak i zagościć w okolicy Radomia (pomijając te miasto dla @Grzes77 oczywiście). 3. Chce jesienią głównie doszkolić się z łowienia spinnem drapieżników głębinowych (powyżej 8m). 4. Wrócić trochę do feedera... 5. Jeśli nie pozamykają granic, i zrobię sobie w końcu paszport Polsatu i będzie mnie stać, to minimum jedna wyprawa z ⛵ zagraniczna. 6. Rekordy, bo nie ilość, a nie jakość to mój kolejny cel, choć, poza sumem, który jest u mnie przysłówek, może być ciężko. 1. Sum 130cm. 2. Okoń 44cm. 3. Szczupak 110cm. 4. Sandacz 69cm (może były większe, nie pamiętam, bo nie było mody mierzenia). 5. Boleń - nigdy nie mierzyłem, w sumie to był jeden ??? 6. Kleń 65cm. iii 7. Głowacica ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grych Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 17 minut temu, Grendziu napisał: 4. Sandacz 69cm (może były większe, nie pamiętam, bo nie było mody mierzenia). Z autopsji wiem, że takie biorą na kukurydzę ? polecam spróbować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 1 godzinę temu, Grendziu napisał: Zacznę może ja. 1. Spopularyzowanie turystyki wędkarskiej jeszcze bardziej niż kiedykolwiek. M.in. zamiast otwierania nowego wątku o danej wodzie, przed wyjazdem i wrzucenie tylko info z Wikipedii, będę się starał dokopać do obowiązujących tam przepisów i opisać gdzie, co jak, aby nie powtórzyły się już nigdy anse jakie mieli @Jacek czy @Leszek, czyli osób zaangażowanych w "swoje" wody. 2. Ponieważ zawody na tą chwilę nie będą mnie ograniczać, chciałbym w jednym roku oblecieć z ⛵ wody Ziomali z forum począwszy od Odry "gorzowskiej" po "wrocławską" , odwiedzić po latach Mazury, jak i zagościć w okolicy Radomia (pomijając te miasto dla @Grzes77 oczywiście). 3. Chce jesienią głównie doszkolić się z łowienia spinnem drapieżników głębinowych (powyżej 8m). 4. Wrócić trochę do feedera... 5. Jeśli nie pozamykają granic, i zrobię sobie w końcu paszport Polsatu i będzie mnie stać, to minimum jedna wyprawa z ⛵ zagraniczna. 6. Rekordy, bo nie ilość, a nie jakość to mój kolejny cel, choć, poza sumem, który jest u mnie przysłówek, może być ciężko. 1. Sum 130cm. 2. Okoń 44cm. 3. Szczupak 110cm. 4. Sandacz 69cm (może były większe, nie pamiętam, bo nie było mody mierzenia). 5. Boleń - nigdy nie mierzyłem, w sumie to był jeden ??? 6. Kleń 65cm. iii 7. Głowacica ?? Co do pkt 2 to ja nie jestem mega "antyradomski" poprostu nie utożsamiam się z tym miastem, a tym bardziej z drużyną piłkarską. Hm... Na sezon 2022 mam jeden cel główny, czyli KLLEEENNNNIIIIIIIIIIEEEEEEEE!!!!!!! Były sezony, w których łowiłem tylko na Wiśle, ostatnio złapałem "zajawkę" na tą rzekę ponownie, ponieważ mam blisko, to będę tam najczęściej. Na drugim miejscu będą zawody, nie wiem do końca gdzie się wybiorę, na pewno zaliczę wszystkie zawody w moim kole, bo jest tak zajebiaszcza ekipa, że nie mogę sobie odmówić tej przyjemności, może nawet na zawody na lód się wybiorę, oczywiście jak mi @elvis sprzęt pożyczy ?. Co do konkretnych okazów, to chciałbym złowić: -klenia +50cm, -jazia +50cm, -płoć +30cm, -wzdręgę +30cm, -jakby się udało, to ponownie okonia powyżej 40cm, inne gatunki mnie zupełnie nie interesują, chociaż gdybym łowił okazy w innych gatunkach, to bym nie marudził ????? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 (edited) Ja już nic nie wymyślam, chciałbym tylko więcej czasu dla siebie. ??? Edited December 31, 2021 by Hotpoint 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes77 Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 Zapomniałem o najważniejszym. Muszę koniecznie posprzątać garaż i warsztat, bo się niedługo tam zacznę przewracać o te klamoty. Jesienią trochę ogarnąłem, a teraz już jest ponownie wszystko "skotłowane" i szlag mnie trafia jak wchodzę do warsztatu ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 Mój główny cel na przyszły rok to brzana na feeder z mojej Nysy. Muszę pochodzić ze spinem i znaleźć sobie z 2-3 miejscówki, gdzie będę poza zasięgiem innych. Drugi cel to okoń 40+. Ale oba cele to zero presji, poprostu bym chciał je zrealizować w obecnym roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 @mav3rick jest tam trochę brzany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 1, 2022 Author Administrators Share Posted January 1, 2022 11 minut temu, Hotpoint napisał: @mav3rick jest tam trochę brzany? Multum??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 1, 2022 Author Administrators Share Posted January 1, 2022 29 minut temu, mav3rick napisał: Mój główny cel na przyszły rok to brzana na feeder z mojej Nysy. Muszę pochodzić ze spinem i znaleźć sobie z 2-3 miejscówki, gdzie będę poza zasięgiem innych. Drugi cel to okoń 40+. Ale oba cele to zero presji, poprostu bym chciał je zrealizować w obecnym roku. A można tam pływać od 1 maja ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts