Administrators Grendziu Posted March 3, 2019 Administrators Share Posted March 3, 2019 Spisuje pomysły, ktore rodzą sie w głowie, dokończę pòžniej, bo Lech gra zaraz... 1. W Pucharze mogą brac udział tylko i wyłącznie osoby zarejestrowane na portslu dlaRyb.pl. 2. Termin : wszystkie soboty i niedziele od dnia... 3. Technika połowu: dowolna. 4. Lokalizacja: dowolne wody słodkowodne na terenie RP. 3. Aby wziąć udział w zawodach należy: A) przed wędkowaniem wstawić post, informujący, że zaczynam oraz podać nazwę wody gdzie łowię. Np Rzeka Warta - okolice Poznania. B) należy zdawac relację z łowienia w watku pod linkiem.... 4. Ryby punktowane to te : A)którym wykonamy zdjecie z miarą oraz fotka będzie zawierać datę oraz godzinę połowu (pod dyskusję, chyba każdy umie wstawic taki stempel?) Oraz od razu po złowiniu i zrobieniu fotografii zostanie wypuszczona do wody. Mata? B) ryba punktowana to ta która nie podlega okresowi ochronnemu na danym akwenie...? C) ryba punktowana nie może pochodzić z innych zawodów wędkarskich rozgrywanych jednocześnie; D) Punktujemy następujące wymiary ryb: 1. Płoć - 30cm (25cm?) plus 2. Okoń - 30cm plus 3. Leszcz 40cm plus. C.d.n. bo Kolejorz gra Ps.: Impreza ma charakter towarzyski. Mamy czas aby ustalić warunki do piątku na zabawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 10 minut temu, Grendziu napisał: 2. Termin : wszystkie soboty i niedziele od dnia... To jest dyskryminacja pracujących inaczej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 3, 2019 Author Administrators Share Posted March 3, 2019 7 minut temu, ArekH napisał: To jest dyskryminacja pracujących inaczej. Dlatego dyskusja. Możemy non stop cały rok. Tylko kto będzie pracował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 A Ci co w strefie przygranicznej w DE łowią? dyskryminacja a niby w strefie Schengen jesteśmy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 3, 2019 Author Administrators Share Posted March 3, 2019 1 minutę temu, mav3rick napisał: A Ci co w strefie przygranicznej w DE łowią? dyskryminacja a niby w strefie Schengen jesteśmy A na Alasce można? W Bałtyku? Odra graniczną rzeka jest to i można, w De się juz nie liczy wg mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Dlatego w formie żartu to napisałem ja i tak odpadam bo większość to spinning, więc też większe ryby by się trafiały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 3, 2019 Author Administrators Share Posted March 3, 2019 8 minut temu, mav3rick napisał: Dlatego w formie żartu to napisałem ja i tak odpadam bo większość to spinning, więc też większe ryby by się trafiały. Wiem, że w formie żartu. Spinn juz pisałem będzie dopuszczny. Splawik , grunt też. Od Ciebie będzie zależało czy i kiedy sie bawisz czy nie Musimy tylko ustalić limity ryb punktowach. I dopracować regulamin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 A nie lepiej będzie umówić się że liczy się jeden dzień w miesiącu? Np. piszę że zaczynam łowienie i podaję w relacji live tutaj wyniki. Będzie w formie zawodów. Każdy ustali sobie ten dzień i prowadzi relację która liczy się do podsumowania. Każdy będzie mógł brać udział i nikt nie poczuje się że na stracie już przegrał bo łowi dwa trzy razy na miesiąc.Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 3, 2019 Author Administrators Share Posted March 3, 2019 20 minut temu, Splot napisał: A nie lepiej będzie umówić się że liczy się jeden dzień w miesiącu? Np. piszę że zaczynam łowienie i podaję w relacji live tutaj wyniki. Będzie w formie zawodów. Każdy ustali sobie ten dzień i prowadzi relację która liczy się do podsumowania. Każdy będzie mógł brać udział i nikt nie poczuje się że na stracie już przegrał bo łowi dwa trzy razy na miesiąc. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Do rozważenia. Choć wg mnie lepiej podnieść maksymalnie w granicach rozsądku wymiary ryb. Raz w miesiącu, jak zdjęcia, jak wszystkim można manipulować, bo np przed łowieniem lub w trakcie mozna stwierdzić, że teraz jest ten dzien bo bieroo , zgłaszam cheć... a jak nie bieroo to czekam jak zaczną. @Splotnie martw się, ze mną wygrasz w tym roku, bo ustawiłem się na glajdy? Jak przyjdziesz do mnie nad wode lub ja do Ciebie, fajnie dawać live dodatkowo, a jak dzień wykorzystam co wtedy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Do rozważenia. Choć wg mnie lepiej podnieść maksymalnie w granicach rozsądku wymiary ryb. Raz w miesiącu, jak zdjęcia, jak wszystkim można manipulować, bo np przed łowieniem lub w trakcie mozna stwierdzić, że teraz jest ten dzien bo bieroo , zgłaszam cheć... a jak nie bieroo to czekam jak zaczną.Wymiar ryb jak najbardziej podnieść, ale ja bym obstawał przy jednym dniu który wybierasz. Na zasadzie piszę, że jutro łowię do zawodów live i rano wpisuję start jak dzisiaj to robiliśmy, zaczynam łowienie i jak nic nie wpadnie to trudno, wpada 0Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts