Jump to content

Testowanie zanęt i przynęt przed wyjściem na ryby

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Aż tak bardzo jeszcze z testowaniem w swoim życiu nie poszedłem, aby bawić się zestawami przed wyjściem na ryby. Uważam to za błąd w swoim wydaniu, może trochę bardziej z lenistwa, bo takie testy dają dużo do przemyślenia. 

Widzimy jak nasz cały zestaw zachowuję się w wodzie, możemy coś udoskonalić, przemyśleć, a tym samym docelowo w przyszłości mieć lepsze wyniki.

Bawicie się w domu przed wyjściem nad wodę? Jakie są Wasze przemyślenia?

Testy zanęty robiłem juz dawno ale zachowanie się przynęty i całego zestawu rozpocząłem dopiero w tym roku . Teraz  wiem jak dana przynęta zachowuje się w wodzie i co zrobić aby lepiej ją wyeksponować . Plecionki i zyłki które pływają i robią w wodzie brzuch a które toną i nie płoszą ryb :)

Potrzeba czasu i bałagan też się robi niemały ale co sprawdzimy to nasze. Na balkonie nawet rzucałem oblepionym podajnikiem do wiadra z wodą aby sprawdzić czy zanęta nie rozpadnie się uderzając o wodę i czy spada ołowiem do dołu :)

• Administrators

Z tym czasem właśnie może być problem, a jak już go mam to siedzę do oporu na rybach. Dziś byłem nad Czarnym w te wietrzysko pokazać ojcu miejscówkę i woda jest tak czysta, że takie testy można robić także nad wodą jakby co :)

A tutaj pójdę na łatwiznę i Was poczytam, bo jak kobieta zobaczy, że bawię się miskami , pojemnikami i zanętą to za chwilę mnie z domu wyrzuci, bo stwierdzi, że zbzikowałem totalnie :)

• Administrators

A wszystko co jest do opisania słowami i pokazania na zdjęciach - sporo można sobie nawbijać do głowy w ten sposób :P

Grendziu, a ja liczyłem,że to właśnie Ty przeprowadzisz pewne testy nad tą swoją krystalicznie czystą wodą. Może na wiosnę uda mi się Ciebie zmobilizować. Mam pewien pomysł.

• Administrators
5 minut temu, Elvis napisał:

Grendziu, a ja liczyłem,że to właśnie Ty przeprowadzisz pewne testy nad tą swoją krystalicznie czystą wodą. Może na wiosnę uda mi się Ciebie zmobilizować. Mam pewien pomysł.

Tam mogę testy robić nie ma problemu :) Byle nie na chacie :P