Jump to content

Jezioro Myśliborskie

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Na tą wodę czaję się od 3 lat

Wcześniej głównie dlatego, że jak była u mnie zajawka na zawody, to chciałem tam trenować, niestety, za każdym razem komuś coś nie pasowało. Woda na której rozgrywane są Spinningowe GPX, swoją drogą, czemu @Hotpoint tam nie łowisz? Ponoć rybna woda.

Jezioro Myśliborskie – duże jezioro w zachodniej Polsce w województwie zachodniopomorskim, na Pojezierzu Myśliborskim, od północy przylegające do Myśliborza. Akwen będący rynną południkową otoczony jest łąkami i polami uprawnymi, brzegi są porośnięte pasem szuwarów. Wikipedia

Rodzaj jeziora: przepływowe

Powierzchnia: 630,4 ha

Głębokość • średnia • maksymalna: 8,4 m; 22,3 m

Wymiary • max długość • max szerokość: 6,5 km; 1,6 km

Rzeki wypływające: Myśla

Miejscowości nadbrzeżne: Myślibórz

Wysokość lustra: 58 m n.p.m

Zródło: Wikipedia.

56 minut temu, Grendziu napisał:

Ponoć rybna woda

Sprawdzałeś wyniki?

Czy przypadkiem nie łowili tam szczupaków po 1 kg ? :grin-min:

Takie to mam 100 m obok, więc za czym mam tam jeździć.

Z info jakie mam jest tam prowadzona gospodarka rybacka przez dzierźawcę, stąd te 1 kg potwory.

Więc....

???

• Administrators
11 minut temu, Hotpoint napisał:

Sprawdzałeś wyniki?

Słyszałem, że metróki od czasu do czasu padały, z drugiej strony  to nie jest tak, że większość wędkarzy beretuje drapieżniki i nie nadąża urosnąć powyżej 1kg wagi?

12 minut temu, Grendziu napisał:

z drugiej strony  to nie jest tak, że większość wędkarzy beretuje drapieżniki i nie nadąża urosnąć powyżej 1kg wagi?

Nie, nie... To są te co przechodzą przez siatki :grin-min: 

• Administrators
12 minut temu, Hotpoint napisał:

Nie, nie... To są te co przechodzą przez siatki :grin-min: 

Czyli tam jest całkowity zakaz uprawioania wędkarstwa lub woda jest typowa NO KILL dla wędkarzy, a dla sieci KILL?

25 minut temu, Grendziu napisał:

Czyli tam jest całkowity zakaz uprawioania wędkarstwa lub woda jest typowa NO KILL dla wędkarzy, a dla sieci KILL?

Nie wiem co tam jest, bo mam to zasadniczo w... Gdzieś ?

Kilka lat temu była podpisana umowa, że płacąc składkę okregową PZW Gorzów można było tam łowić. Czy tak jest dalej tego nie wiem, a nie chce mi się otwierać rejestru, żeby to sprawdzić. Zwyczajnie nie zrobię tego dla ciebie ???

• Administrators
31 minut temu, Hotpoint napisał:

Jezioro jak jezioro. pełno podobnych w okolicy. Nie wiem dlaczego akurat na te się uwaliłeś.

Chyba za dużo filmów na Jutubie ?

Słyszałem wiele pozytywnego od zawodników i tylko tyle. Ponadto wiele razy powtarzałem, moim marzeniem jest zwiedzanie Polski  i Europy wodą, więc chodzi o zaliczenie jak najwięcej wód

11 minut temu, Grendziu napisał:

Słyszałem wiele pozytywnego od zawodników i tylko tyle. Ponadto wiele razy powtarzałem, moim marzeniem jest zwiedzanie Polski  i Europy wodą, więc chodzi o zaliczenie jak najwięcej wód

Kilka lat temu u mnie też rozgrywano Grand Prix MP. Luknij se wyniki.

?

Zresztą moim celem jest raczej zniechęcenie niż rozbujanie turystyki wędkarskiej w okolicy :grin-min:

Wystarczająco dużo się tu "OBCYCH" kręci z Gorzowa, jakby swoich jezior nie mieli ?

Poszli do siebie!!!

???