Jump to content

Tołpyga

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Co prawda mamy podobny wątek o "zmutowanej tolpydze" ale o tej rybie jako tako nie.

Mnie uczono za dzieciaka, że bierze na ziarnko maku podzielono na 4 części ???

Pamiętam też, że mięso jakoś mi nie smakowało, konsumowałem to coś w ubiegłym wieku ostatnio???

Jak byłem jeszcze kaszojad, to Nasz sąsiad rybak często tołpygi takie po 15-20kg moim rodzicom przynosił. Nigdy nie byłem jej fanem...

• Like 1

1 godzinę temu, mav3rick napisał:

Jak byłem jeszcze kaszojad, to Nasz sąsiad rybak często tołpygi takie po 15-20kg moim rodzicom przynosił. Nigdy nie byłem jej fanem...

Ale że za małe porcje??

• Haha 2

1 godzinę temu, Grendziu napisał:

Co prawda mamy podobny wątek o "zmutowanej tolpydze" ale o tej rybie jako tako nie.

Nudzi się Tobie. Musisz psuć wizerunek forum tym szkodnikiem? ? Jeszcze tak brzydkim.

• Haha 1

• Administrators
30 minut temu, ArekH napisał:

Nudzi się Tobie. Musisz psuć wizerunek forum tym szkodnikiem? ? Jeszcze tak brzydkim.

Czasami tak, wywaliłem Netflix i poznaje na nowo YT. A tych Panów lubię posłuchać.

Pamiętam jak na jeziorze Starskim za dzieciaka ( w sieci znane bodajże jako  Prusinieckie) gdy zamykało się drzwi od trabanta to cała woda "dygotała spławem".

Nie lubiłem nigdy tej dziwnej, zdeformowanej głowy ???

• Administrators
2 godziny temu, ArekH napisał:

No właśnie. ?

Za małego dzieciaka , nie wiem do lat 10ciu myślałem, że to głowa człowiekowatych???