Administrators Grendziu Posted February 21, 2022 Administrators Share Posted February 21, 2022 Większość mamy opisaną tutaj:https://wiadomosciwedkarskie.com.pl/artykul/jezioro-zbyszewickie/651329 35ha wydłużonej, rynnowej wody z łatwo dostępnymi brzegami ( w poprzednim wieku, nie wiem jak teraz). Moim okiem za dzieciaka: woda rynnowa z dominacją leszcza. Tam wybieraliśmy się głównie wtedy gdy "głowę wiatr urywał". Łowiliśmy głównie na spławik. Twarde płytkie dno od brzegów. Leszcze przeważnie brały takie max do 1,5kg, wg artykułu niewiele się zmieniło jak widać. W tamtym roku dostałem zaproszenie na Camping od znajomych, niestety nie udało mi się dojechać. Ponoć aktualnie bardzo mocno zarośnięte. Przejeżdzam kilka razy w roku, nie łowię, postaram się uzupełnić w przyszłości fotki. Nie mam jakiś ekstra wspomonień z tą wodą, bo tam łowilśiny na wędkętylko leszcze.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts