Administrators Grendziu Posted December 17, 2015 Administrators Share Posted December 17, 2015 Jest tego na rynku co niemiara, wszystko tak naprawdę zależy od tego jaką metodą chcemy łowić no i jakie ryby. Karpiarze używają przeważnie tripody i rodpody, feederowcy w zależności jak łowią to siedziska wyposażone w ramienia i inne podpórki. Spławikowcy, a tym bardziej wyczynowcy posiadają możliwie przeróżne, wszelakie podpórki... Warto tego sprzętu trochę mieć, bo to jak się ustawimy się nad wodą, to od tego będzie zależała i nasza wygoda i nasze docelowe wyniki. Kto co ma i dlaczego poleca ten a nie inny "gadżet wędkarski" ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted December 17, 2015 Share Posted December 17, 2015 Dostałem od brata, jest wyśmienity regulacja bardzo duża jak chcę nawet niemal do pionu mogę postawić, a jak trzeba nisko na pomoście, to też da się ustawić sztywny wygodny po prostu idealny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 10, 2016 Author Administrators Share Posted January 10, 2016 Nie mogę oglądać katalogów - ja to chcę mieć http://bialaryba.pl/daiwa-infinity-boat-pod-p-3934.html DAIWA Infinity Boat Pod - nie zgodzę się natomiast z opisem, że taki pod nada się do łowienia łodzi, na łodzi zawsze jest obrót - minimalny bo minimalny ale jest raz w jedną raz w drugą stronę. Piszę o połączeniu z sygnalizatorami. Natomiast na pomost to jest coś co by mi się przydało na maksa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Mi wystarczy Guru Reaper.. zachorowałem na te podpórki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 10, 2016 Author Administrators Share Posted January 10, 2016 37 minut temu, andrzej napisał: Mi wystarczy Guru Reaper.. zachorowałem na te podpórki. Też o GURU myślę, tak jak trochę już ochłonąłem to DAIWA Infinity Boat Pod byłby idealnym rozwiązaniem gdyby mieć dom nad wodą i pomost, wtedy taki "podzik" na stałe zamontować. Gdybym zostawił to na swoim pomoście nad jeziorem nad Czarnym czy w Margoninie to po kilku nocach ślad o nim by pewnie zaginął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Drewniane nad wodą strugane tez dają radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 10, 2016 Author Administrators Share Posted January 10, 2016 Może i daje ale GURU to GURU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 31 minut temu, suwi napisał: Drewniane nad wodą strugane tez dają radę co więcej mają wiele zastosowań.. można komuś po garbie dać nimi, a na końcu psu rzucić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 A widzisz Andrzeju, miałem ze sobą jak byłem w Olsztynie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted October 18, 2016 Author Administrators Share Posted October 18, 2016 Odświeżam temat, bo mam klienta na tirpoda. A dzięki @Elvis mam magiczne kuleczki do mocowania na pomoście. (przepraszam, za brak zdjęć, w przyszłości się pochwalę). Szukam podpórek, sztycy na pomost o przekroju 12,1mm 4 sztuki tak maks do 30cm, wiem, że kiedyś DAIWA miała coś podobnego, ale nie widzę. I jakiś teleskopowych wyższych do łowienia z brzegu. Jeśli mam super gadżety od Daniela, dziękuje bardzo, to szkoda mi kupować poda teleskopowego za 1000zł plus i można trochę zaoszczędzić. Choć jeśli chcę kupić 8 sztuk podpórek dobrej jakości 4razy krótkie i 4razy dłuższe, to coś czuję że tanio nie będzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts