Jump to content

Podpórki do wędek

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Jest tego na rynku co niemiara, wszystko tak naprawdę zależy od tego jaką metodą chcemy łowić no i jakie ryby.

Karpiarze używają przeważnie tripody i rodpody, feederowcy w zależności jak łowią to siedziska wyposażone w ramienia i inne podpórki. Spławikowcy, a tym bardziej wyczynowcy posiadają możliwie przeróżne, wszelakie podpórki...

Warto tego sprzętu trochę mieć, bo to jak się ustawimy się nad wodą,  to od tego będzie zależała i nasza wygoda i nasze docelowe wyniki.

Kto co ma i dlaczego poleca ten a nie inny "gadżet wędkarski" ???

Dostałem od brata, jest wyśmienity regulacja bardzo duża jak chcę nawet niemal do pionu mogę postawić, a jak trzeba nisko na pomoście, to też da się ustawić :) sztywny wygodny po prostu idealny :)

Zdjęcie0105.jpg

• 4 weeks later...
  • Administrators

Nie mogę oglądać katalogów - ja to chcę mieć :(

http://bialaryba.pl/daiwa-infinity-boat-pod-p-3934.html

DAIWA Infinity Boat Pod - nie zgodzę się natomiast z opisem, że taki pod nada się do łowienia łodzi, na łodzi zawsze jest obrót - minimalny bo minimalny ale jest raz w jedną raz w drugą stronę. Piszę o połączeniu z sygnalizatorami.

Natomiast na pomost to jest coś co by mi się przydało na maksa

• Administrators
37 minut temu, andrzej napisał:

Mi wystarczy Guru Reaper.. zachorowałem na te podpórki.

Też o GURU myślę, tak jak trochę już ochłonąłem to DAIWA Infinity Boat Pod byłby idealnym rozwiązaniem gdyby mieć dom nad wodą i pomost, wtedy taki "podzik" na stałe zamontować.
Gdybym zostawił to na swoim pomoście nad jeziorem nad Czarnym czy w Margoninie to po kilku nocach ślad o nim by pewnie zaginął.

31 minut temu, suwi napisał:

Drewniane nad wodą strugane tez dają radę :P

co więcej mają wiele zastosowań.. można komuś po garbie dać nimi, a na końcu psu rzucić :)

• 9 months later...
  • Administrators

Odświeżam temat, bo mam klienta na tirpoda. A dzięki @Elvis mam magiczne kuleczki do mocowania na pomoście. (przepraszam, za brak zdjęć, w przyszłości się pochwalę).

Szukam podpórek, sztycy na pomost o przekroju 12,1mm 4 sztuki tak maks do 30cm, wiem, że kiedyś DAIWA miała coś podobnego, ale nie widzę.  

I jakiś teleskopowych wyższych do łowienia z brzegu. 

Jeśli mam super gadżety od Daniela, dziękuje bardzo, to szkoda mi kupować poda teleskopowego za 1000zł plus i można trochę zaoszczędzić.
Choć jeśli chcę kupić 8 sztuk podpórek dobrej jakości 4razy krótkie i 4razy dłuższe, to coś czuję że tanio nie będzie :( 

• Like 1