Administrators Grendziu Posted May 21, 2022 Administrators Share Posted May 21, 2022 Potoczna nazwa dużych przynęt na szczupaka to kotlety właśnie Nie wiem czy temat już był, ale bardzo lubię łowić na kotlety, choć nie zawsze jest na to czas i cierpliwość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Jak długie te Twoje "kotlety"? To wygląda bardziej na pulpety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 4 minuty temu, mav3rick napisał: Jak długie te Twoje "kotlety"? To wygląda bardziej na pulpety Pulpeciki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 21, 2022 Author Administrators Share Posted May 21, 2022 37 minut temu, mav3rick napisał: Jak długie te Twoje "kotlety"? To wygląda bardziej na pulpety Zdjęcie kłamię, 25cm plus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 No to faktycznie, już nie takie pulpety te świniaki podobno bardzo łowne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Można nawalać metrowymi przynętami, ale jak się to ma do brań, gdy najczęściej atakują przynęty 7-8 cm. Osobiście średnio lubię łowić dużymi przynętami. Przeważnie używam do 12.5 cm. Rzadziej coś większego, bo słabiej się nimi gra. ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted May 21, 2022 Author Administrators Share Posted May 21, 2022 25 minut temu, Hotpoint napisał: Można nawalać metrowymi przynętami, ale jak się to ma do brań, gdy najczęściej atakują przynęty 7-8 cm. Osobiście średnio lubię łowić dużymi przynętami. Przeważnie używam do 12.5 cm. Rzadziej coś większego, bo słabiej się nimi gra. ? Łowię identycznie, ale walenie kotletami ma swój urok, nie złowiłem też ryby poniżej 80cm, selekcja, choć kiedyś mi się spiął jakieś 60plus. 45minut to maksymalny czas na dobę, kiedy tym się bawię? Teraz są zawody na Powidzu - Moran Cup, aktualnie chyba 104cm w pierwszym dniu, tam się walczy głównie o największego szczupaka, więc i kotlety jak byłem na tej wodzie wszyscy mieli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ardiansson Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 28 minut temu, Grendziu napisał: Łowię identycznie, ale walenie kotletami ma swój urok, nie złowiłem też ryby poniżej 80cm, selekcja, choć kiedyś mi się spiął jakieś 60plus. Ok, ale na drugim biegunie są dwa szczupaki znajomego z zeszłego roku - 1 i 3 maja - 104 i 98 cm złowionie na gumę 5 cm, więc jak widzisz: mały może więcej ? ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts