Perch Strike Posted June 26, 2022 Share Posted June 26, 2022 Mam dylemat.Przerobiłem już trochę kijków i żaden z nich mi nie pasował...Budżet tym razem max 400zł Charakterystyka wędki:-długość 200-220cm- Tubular- niezbyt długi dolnik, ale też nie za krótki, 3/4 łokcia będzie git do holowania większych ryb.- Moc, moc i jeszcze raz moc. Tego brakowało w moich wędkach. Wyholowanie dużej ryby graniczyło z cudem, zacinanie na dalekich odległościach.... można było pomarzyć - szczyt się wykładał.- Szybki, łowię głównie gumami.- Pewne wcięcie, ale ryby mają z niego nie spadać.- Cw do 15g- Lekki, max 100-120g (podepnę do niego zauberka lub slama)- Nie chcę korka lub drewna, łowię czasami w deszczu i korek to udręka, a insert drewniany mi nie pasuje jakoś do ręki.- Bardzo elektryczny- dolnik najlepiej japan style - dzielony- nie musi być uchwytu do przynęty, ale może.- stylistyka, tzn ma on być niezbyt napchany napisami na blanku, ale jakieś wstawki czy coś jak najbardziej, ale też bez przesady.- Tutaj troszkę bariera, chciałbym monoblank, ale nie mam jak go przewozić, więc raczej dwuskład, chociaż tutaj mogę się zastanowić. EDIT: Czasami łowię na rzeceNa razie to tyle z moich parametrów, pewnie coś jeszcze mi się przypomni. Wątek ten założyłem na dwóch forach, tutaj i sig - zawsze troszkę więcej informacji Jerkbaita odpuszczę, bo często jest opieprz, że nie chce się szukać lub znawcy zaczynają zabawę Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perch Strike Posted June 26, 2022 Author Share Posted June 26, 2022 Póki co wpadł mi w oko w3 tc 213cm 2-10gDaiwa ninja x spin 3-12g 210Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 26, 2022 Administrators Share Posted June 26, 2022 Nie lepiej odłożyć trochę i wyciągnąć "nowa używkę" hande made ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted June 26, 2022 Administrators Share Posted June 26, 2022 Jeśli chodzi o seryjne kije Japończyki to rok, czy dwa lata temu na jerku, w bardzo dobrej cenie kupiłem trzy kije Tailwalk, jeden ze sprzedający miał wszystkiego po dwie sztuki... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perch Strike Posted June 26, 2022 Author Share Posted June 26, 2022 Nie lepiej odłożyć trochę i wyciągnąć "nowa używkę" hande made Miałem już kije po 1,5k plnów i jakoś mnie nie urzekały.Chciałbym teraz coś przyjemnego w małych pieniądzach EDIT: Nie chcę wydawać zbyt dużo Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted June 26, 2022 Share Posted June 26, 2022 46 minut temu, Perch Strike napisał: Chciałbym teraz coś przyjemnego w małych pieniądzach Dragon i Konger potrafi coś fajnego urodzić. Poszukaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perch Strike Posted June 26, 2022 Author Share Posted June 26, 2022 Dragon i Konger potrafi coś fajnego urodzić. Poszukaj. Konger podobno streeto air spoko.Kije dragona niby lipa - źle wyważone i pękają omotki jak przy stcroix.Łowił ktoś microflexem?Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted June 26, 2022 Share Posted June 26, 2022 11 minut temu, Perch Strike napisał: Łowił ktoś microflexem? Nie miałem styczności. Wędkowałem YAD i Dam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perch Strike Posted June 26, 2022 Author Share Posted June 26, 2022 Nie miałem styczności. Wędkowałem YAD i Dam. Yagi? Jak oceniasz ten kijek? Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christhof70 Posted June 26, 2022 Share Posted June 26, 2022 ja p.............................e, mój ukochany temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts