Administrators Grendziu Posted January 2, 2016 Administrators Share Posted January 2, 2016 Nie sposób nad wodą mieć wszystkie smaki do nęcenia jak i wszystkie grubości pelletów czy kulek proteinowych. Czasami także podczas łowienia z grubej ryby zmieniamy metodę łowienia i zaczynamy szukać drobnicy. Zapachy które stosujemy na "grubą rybę" mogą być także skuteczne przy połowie drobnicy. Ponadto skruszony pellet czy kulka w miksie z normalną frakcją wydaje lepszy aromat. Ceny są różne, od 40zł w górę - dla mnie w tym przypadku liczy się jakość i mocne ostrza, a co za tym idzie łatwość mielenia. Co byście polecili? Pamiętam, że Suwi w jednym z wątków zapropnował zamiennik przy miksowaniu czosnku, może warto pójść tą drogą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Kumpel kupił sobie pod choinkę kruszarkę Kordy no powiem, że jak kruszyłbym większą ilość i często to kupiłbym sobie za te 70 zł taką maszynkę, ale na moje potrzeby czosnkowy sprzęt wystarcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 (edited) tak to wygląda pelet 12 kulki 16 Edited January 2, 2016 by suwi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 2, 2016 Author Administrators Share Posted January 2, 2016 Suwi ekstra patent. Faktycznie cena takiego gadżetu mega tania w porównaniu do sprzętu wędkarskiego http://filizanka-sklep.pl/mlynki-i-mozdzierze/175-rozdrabniacz-do-czosnku-siekacz-krajacz.html Daje radę z mega twardymi pelletami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Byłem właśnie sprawdziłem tak duzy bardzo twardy nie da rady ale przegryzłem go na pół i poszło bez problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 2, 2016 Author Administrators Share Posted January 2, 2016 Zobacz na to - cena 22zł - to powinno dać radęhttp://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5842807029&reco_id=3d330168-b154-11e5-980c-02acb1a4884a&ars_rule_id=201 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ja używam Kraszek kordy i jestem zadowolony . Bez problemu kruszy pellet i kulki . Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 22 minuty temu, Grendziu napisał: Suwi ekstra patent. Faktycznie cena takiego gadżetu mega tania w porównaniu do sprzętu wędkarskiego http://filizanka-sklep.pl/mlynki-i-mozdzierze/175-rozdrabniacz-do-czosnku-siekacz-krajacz.html Daje radę z mega twardymi pelletami? Mysle że z pelletem nie poradzi sobie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Grendziu będzie lepsze bo ma metalowe końcówki ja mam plastik i bałem się aby nie złamać bo żona by marudziła a tak nawet nie wie że używam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Marcin wyżej na zdjęciach masz pokazane że plastik daje radę to metal tym bardziej no i nie każdy używa 12 a mniejszy nie stanowi problemu wiadomo markowe są większe i stabilniejsze mają końcówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts