Jump to content

Kruszarka wędkarska do kulek i pelletu

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Nie sposób nad wodą mieć wszystkie smaki do nęcenia jak i wszystkie grubości pelletów czy kulek proteinowych. Czasami także podczas łowienia z grubej ryby zmieniamy metodę łowienia i zaczynamy szukać drobnicy.

Zapachy które stosujemy na "grubą rybę" mogą być także skuteczne przy połowie drobnicy. Ponadto skruszony pellet czy kulka w miksie z normalną frakcją wydaje lepszy aromat.

Ceny są różne, od 40zł w górę - dla mnie w tym przypadku liczy się jakość i mocne ostrza, a co za tym idzie łatwość mielenia.

Co byście polecili? Pamiętam, że Suwi w jednym z wątków zapropnował zamiennik przy miksowaniu czosnku, może warto pójść tą drogą :)

Kumpel kupił sobie pod choinkę kruszarkę Kordy no powiem, że jak kruszyłbym większą ilość i często to kupiłbym sobie za te 70 zł taką maszynkę, ale na moje potrzeby czosnkowy sprzęt wystarcza.

Grendziu będzie lepsze bo ma metalowe końcówki ja mam plastik i bałem się aby nie złamać bo żona by marudziła a tak nawet nie wie że używam :D

Marcin wyżej na zdjęciach masz pokazane że plastik daje radę to metal tym bardziej no i nie każdy używa 12 a mniejszy nie stanowi problemu  :) wiadomo markowe są większe i stabilniejsze mają końcówki