Administrators Grendziu Posted January 11, 2016 Administrators Share Posted January 11, 2016 Nad wodą tworzę miks zanęt które wożę po całej Polsce kilogramami. Staram się je dobierać optymalnie, ze względu na charakter łowiska na którym łowię, porę roku czy też warunki pogodowe zastane nad wodą. Niektóre rodzaje kulek proteinowych czy pelletów nie jestem wstanie wykorzystać nawet przez kilka miesięcy, wszystko trzymam w zamkniętym wiadrze, dodatkowo używam woreczków strunowych, niestety może zdarzyć mi się czasem nad wodą, że nie widzę daty ważności. Czasami wyrzucałem także starą zwietrzałą zanętę do śmieci. Jestem zdania, że nie należy resztek wrzucać do wody, bo ma to odwrotny skutek przy nęceniu, wolę nadmiar wykorzystać na następnych zasiadkach mimo wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 A czy na Polskich zanętach są w ogóle daty przydatności? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Nie mam zwyczaju magazynowania większej niż 1-2 kg partii zanęty. Może dlatego nie robiłem takich testów, ale czasem zdarzało się, że moje zapasy były długo sezonowane. W otwartych opakowaniach zanęty nie zauważyłem złych reakcji, w stylu: gnicie, pleść, robactwo itp. Możliwe, że intensywność zapachu spada, ale to nie jest kryterium wykluczające. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 11, 2016 Author Administrators Share Posted January 11, 2016 4 godziny temu, ArekH napisał: A czy na Polskich zanętach są w ogóle daty przydatności? Aż pójdę sprawdzić do garażu jutro Myślę, że powinny mieć mimo wszystko, chciałbyś łowić pelletem wyprodukowanym 10 lat temu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Mam bardzo dobry sposób typu woreczki prózniowe nie często ale ostaje się zanęta lub kulki a w takim worecz ku nie wietrzeje koszt za zestaw w biedronce to około 8 z ł 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 11, 2016 Author Administrators Share Posted January 11, 2016 Suwi też podobnych używam, po raz pierwszy została mi zanęta, którą robiłem w ilości hurtowej na wiosnę tego roku i mam zamiar nią łowić w tym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Nie powinno być problemu bo bez powietrza nic się jej nie stanie mi zostało sporo kulek więc tez je tak zabezpieczyłem i nie powinno być problemu na wiosnę z ich uzywaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Dnia 11.01.2016o23:00, Grendziu napisał: Aż pójdę sprawdzić do garażu jutro Myślę, że powinny mieć mimo wszystko, chciałbyś łowić pelletem wyprodukowanym 10 lat temu? Ten garaż to masz pod Zieloną Górą? I pieszo idziesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 22, 2016 Author Administrators Share Posted January 22, 2016 3 godziny temu, ArekH napisał: Ten garaż to masz pod Zieloną Górą? I pieszo idziesz? Dziś miałem księdza na kolacji (pierwszy raz w życiu) i się ululałem i nie dolazłem jakoś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Rozpijasz Księdza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts