ArekH Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 A co do rękawów PVA. Macie jakiś faworytów? Albo porady czego kupić nie warto? Męczy mnie by w tym sezonie na rzece zastosować takie torebki,ale niechciał bym wielkiej kasy na początek topić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 14, 2016 Administrators Share Posted January 14, 2016 Podpisuję się pod tematem - sam chcę w tym sezonie dopiero testować woreczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 14, 2016 Administrators Share Posted January 14, 2016 Ano ten film powinien nieco rozwiać wątpliwości co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Woreczków nie polecam bo przy testach zostawały gluty na zyłce i haku siatka nie pozostawia nic . Jezeli chodzi o siatki sprawdzone i w dobrej cenie są Kongera Jaxon tez ma dobre siatki . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Pisać, pisać nie ociągać się. Nigdy takich zabawek nie używałem, ale mam bezecny plan by w tym sezonie połowić z użyciem PVA. Co prawda interesuje mnie głównie nić i taśma PVA (nawet nie zastanawiałem się nad szybkością rozpuszczania), ale pomysł opiszę dopiero, gdy nabędę potrzebne wyposażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Pisać, pisać nie ociągać się. Nigdy takich zabawek nie używałem, ale mam bezecny plan by w tym sezonie połowić z użyciem PVA. Co prawda interesuje mnie głównie nić i taśma PVA (nawet nie zastanawiałem się nad szybkością rozpuszczania), ale pomysł opiszę dopiero, gdy nabędę potrzebne wyposażenie. No cóż, każdy powinien spróbować. Co do nici to rozpuszczają sie bardzo szybko. Taśma juz nie jest tak prędka. Potrafi zrobić się z niej glut. Jeśli chodzi o ewentualne zamykanie woreczków to polecam kleić na śline. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Widzę że wielu kolegów ciągnie do pva,ale na rzekę to chyba nie bardzawo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Stasiu, lepsze to niż nęcenie nie wiadomo gdzie. A tak przy np. 2m przyponie mozesz łapać w smudze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Ten rok to będzie rok testów ,metoda ,pva odejście od moich standardów, obym nie żałował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 15, 2016 Author Share Posted January 15, 2016 46 minut temu, stas1 napisał: Widzę że wielu kolegów ciągnie do pva,ale na rzekę to chyba nie bardzawo Czemu? Widziałeś jak chłopaki Wye brzany łowili. Bazowali na torebkach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts