NPC Posted January 15 Share Posted January 15 Mam parę przynęt które potrzebują obciążenia, jako, że chcę spróbować czegoś nowego to chcę porobić próby. Wytypowałem tokyo rig i scooby rig, odmiany carolina/texas rig'ów. Scooby rig Tokyo rig Suma sumarum to różnica jest czy ciężarek jest albo na sztywnym dyszlu albo na miękkim. Opcjonalnie zostaje carolina rig lub texas rig. Co byście zrobili no moim miejscu? Który system wybrać? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christhof70 Posted January 15 Share Posted January 15 2 godziny temu, Lukoil napisał(a): Mam parę przynęt które potrzebują obciążenia, jako, że chcę spróbować czegoś nowego to chcę porobić próby. Wytypowałem tokyo rig i scooby rig, odmiany carolina/texas rig'ów. Scooby rig Tokyo rig Suma sumarum to różnica jest czy ciężarek jest albo na sztywnym dyszlu albo na miękkim. Opcjonalnie zostaje carolina rig lub texas rig. Co byście zrobili no moim miejscu? Który system wybrać? ten z góry. gumy rozumiem pływające. nie wymaga tylko twardego dna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted January 15 Share Posted January 15 Carolina Rig daje radę, uderzenia tych koralików potrafią "wkur..ć" leniwe okonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 15 Administrators Share Posted January 15 Testowałem różne systemiki w tym roku ze zmiennym szczęściem, fajny wątek, mam nadzieję że się rozwinie, ostatnio też nad wodą myślałem aby coś zacząć kombinować ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted January 15 Author Share Posted January 15 Godzinę temu, christhof70 napisał(a): ten z góry. gumy rozumiem pływające. nie wymaga tylko twardego dna Dno w miarę twarde, gumy tonące. 31 minut temu, mav3rick napisał(a): Carolina Rig daje radę, uderzenia tych koralików potrafią "wkur..ć" leniwe okonie. Nie dopisałem, cel to głownie szczupaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted January 15 Share Posted January 15 Nie dopisałem, cel to głownie szczupaki.Zapewne i szczupak by się skusił, choć rodowód tego sposobu łowienia jest w USA i połowach Bassów. Plusem tego zestawu jest, że mało jest strat przynęt. Prześlizgują się przez przeszkody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 16 Administrators Share Posted January 16 Szukam sprawdzonego ołowiu do Carolina Rig i Texas Rig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts