KaZuYa Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Co o tym myślicie a może ktoś stosował ... Ponoć świetna na karpie i leszcze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Powiem szczerze że robiłem kilka podejść i na komercji i na rzece. Raczej bez efektów wielkich. Fakt że stosowałem raczej produkty ze spożywczaka. Ale tu raczej podpytałbym Maćka ,on swego czasu za Kleniem chodził z mielonką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Próbowałem i nie było efektu ale może dlatego, że na nic nie chciały brać miałem 2 konserwy i najlepiej trzymała się Krakusa bo tania spadała nakładałem jak kostkę ziemniaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 16, 2016 Administrators Share Posted January 16, 2016 Powiem tak, od kilku lat robię testy nad wodą większe bądź mniejsze, ale z drugiej strony jestem tradycjonalistą. Myślałem o tej mielonce kilka razy, ale powiedziałem nie. Kurcze jest tyle fajnych przynęt na haczyk od tych najbardziej znanych jak: pęczak, pszenica, łubin, kukurydza, ciasta etc do tych najnowszych typu pellety, kulki proteinowe, że mielonce powiedziałem stop i nie. A co bym nie stosował na hak to i tak najlepiej spisują się robaczki odpowiednio podane na ryby spokojnego żeru. Może kiedyś spróbuję, ale jakoś mnie nie ciągnie aby rybom podawać konserwę z puszki i tyle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MjMaciek Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Mielonka to świetna przynęta. Ja osobiście wiele lat łowię na mielonkę z puszki wiele gatunków oraz producentów przetestowałem . Najlepsza to mielonka z biedronki w opakowaniu ze złotka. W tamtym roku polecił mi w bloku mielonkę ze sklepu wędliniarskiego Arek i się sprawdziło. Od tej pory łowie tylko na mielonkę na kg. Zasada że jak tobie smakuje i pachnie to się sprawdzi na rybkach 100 % to prawda. Mielonkę stosowałem na rzece w połowie klenia . W tym sezonie próbowałem ją na ryby spokojnego żeru, karpie i leszcze świetnie biorą na mielonkę. Polecam kombinacje kostki mielonki w chili , kurkumie oraz w papryce słodkiej -wszystkie te smaki bardzo podchodzą rybką. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 16, 2016 Administrators Share Posted January 16, 2016 Dnia 16.01.2016o19:37, MjMaciek napisał: Mielonka to świetna przynęta. Ja osobiście wiele lat łowie na mielonkę z puszki wiele gatunków oraz producentów przetestowałem . Najlepsza to mielonka z biedronki w opakowaniu ze złotka. W tamtym roku polecił mi w bloku mielonkę ze sklepu wędliniarskiego Arek i się sprawdziło od tej pory łowię tylko na mielonkę na kg. Zasada że jak tobie smakuje i pachnie to się sprawdzi na rybkach 100 % to prawda. Mielonkę stosowałem na rzece w połowie klenia . W tym sezonie próbowałem ja na ryby spokojnego żeru karpie i leszcze świetnie biorą na mielonkę. Polecam kombinacje kostki mielonki w chili, kurkumie oraz w papryce słodkiej -wszystkie te smaki bardzo podchodzą rybką. No to mnie prawie przekonałeś tym wpisem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Stosowałem jako dodatek do zanęty,przetarta i wymieszana z tuna i kryl bait techa był kilerem na maxkrąpie takie ok.40cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MjMaciek Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Staszku ja również max 2,5 kg w karpiu i 55cm w leszczu ale jak łowisz na wodach mocno łowionych każda nowość jest dobra. Natomiast na szybkościowe łowienie w momencie dążenia do ilości łowionych ryb mielonka jest słaba bo każde branie kończy się powtórnym założeniem. Co innego pellety i kulki na które możemy kilka szt. ryby wyjąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 (edited) Nie bardzo rozumiem Maciek,jak dotąd karpie to dla mnie przyłów,a lesze to powyżej 70cm,a poprzednia wypowiedz dotyczyła krąpi Edited January 16, 2016 by stas1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MjMaciek Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Sorki nie doczytałem -wziąłem to za karpie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts