Administrators Grendziu Posted November 4, 2015 Administrators Share Posted November 4, 2015 Wędką LA BACCETTA MAGICA 6,3m MILO zaraziłem się w zeszły sezonie, znajomy zakupił ją ponoć na duże liny, karpie, płotki i leszcze. Jakoś nie wierzyłem, że może być aż tak uniwersalna. w myśl zasady, co jest do wszystkiego to jest do niczego. Siedząc na rybach z dala przyciągała swoim uniwersalnym designem. Zawsze lubowałem się w "starociach" a ona z oddali przypominała mi jakiegoś bambusa. Jednak cała praca jako bat-a oczywiście była zupełnie inna. Na jednej z dłuższej zasiadek nad jeziorem Czarnym wraz z kolegą wyczynowcem wzięliśmy ją na testy. Kolega określił ją jako sprzęt z wyższej półki, a gdy dowiedział się o cenie to nie wierzył, że takie cudo tylko tyle kosztuję. Niesamowita parabola wygięcia nawet przy małej płotce, a dotego wytrzymuję wyciągnięcie karpi nawet o masie 5kg. Na targach na Rybomanii w Poznaniu zamówiłem dwie sztuki jedną dla siebie, drugą dla ojca. Na koncie ma kilka linów prawie po 2kg i nie zerwała ani jednej ryby. Pierwszy raz też do niej założyłem plecionkę 0,12mm i ryby nie mają szans. Polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlla35 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Dzień dobry, Po przeczytaniu Pana artykułu na temat bata który da radę dużym rybom, postanowiłam go zakupić. W tym roku łowiłam duże karasie srebrzyste na bata, a przy karpiu już nie dałam rady ( zlamał się). Jeżeli nie sprawi to żadnego kłopotu, czy mógłby Pan tak po krótce napisać jak złożyć ten bat :-) Dziękuję bardzo, Karolina 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 14, 2016 Author Administrators Share Posted September 14, 2016 Dnia 14.09.2016 o 13:08, Karlla35 napisał: Dzień dobry, Po przeczytaniu Pana artykułu na temat bata który da radę dużym rybom, postanowiłam go zakupić. W tym roku łowiłam duże karasie srebrzyste na bata, a przy karpiu już nie dałam rady ( zlamał się). Jeżeli nie sprawi to żadnego kłopotu, czy mógłby Pan tak po krótce napisać jak złożyć ten bat :-) Dziękuję bardzo, Karolina Hej. Witamy na forum na początek Wędka miała świetne rekomendacje w 2014r, sam łowiłem na nią testowo, w 2015r na Rybomanii kupiłem 2 sztuki o czym pisałem powyżej i niestety jeden z elementów wędki także po iluś tam razach mi padł i to niestety na małej rybie. Z dwóch wędek zrobiłem w zasadzie jedną. Ryby co prawda łowiłem po 2kg, ale 3 element złamał mi się pod płotką. Podejrzewam, może niesłusznie, że z wędkami jest coś nie tak jak dostają wilgoci. Maksymalne ryby jakie łowiliśmy na tego bata to karpie do 5,5kg z plecionką.@Karlla35 który element Ci wypadł, może będę miał, to Ci wyślę jakby co. Wędkę rozkładasz od dołu i wysuwasz poszczególne elementy, zastępujesz nowym oryginalnym lub w sklepie wędkarskim jakimś zamiennikiem Jeśli natomiast wędka jest na gwarancji to: dystrybutorem na Polskę jest firma Match PRO http://matchpro.pl/pl/i/Kontakt/13 Osobiście na targach i po targach rozmawiałem z Krzysztofem Kałużnym, myślę, że On czy jego brat powinien Ci pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlla35 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Chyba nieco chaotycznie opisałam to wszystko :-) Wędka która mi się złamała to była Jaxon Silver Power. Dzisiaj dostałam nową którą zakupiłam czyli La Baccheta Magic 6,3 . No i wysuwam części wędziska, a tu każda częśc jest osobno. Nie tak jak w teleskopowych Jaxona. I mam problem żeby dobrze ją poskładać :-) Właśnie kupiłam w firmie Match Pro. Dziękuję za szybką odpowiedź. Dopiero od 1,5 roku wedkuję tak więc :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 14, 2016 Author Administrators Share Posted September 14, 2016 A możesz wrzucić jakąś fotkę tej wędki, bo albo fabrycznie ona jest źle złożona, albo nie tą końcówką rozkładasz:-) albo już sam nie wiem :-) poszczególne części powinny się wysuwać bez problemu, a nie nakładać. Szczytówka ma czerwony sznureczek i od niej zaczynamy wyciągnać wędzisko. 1,5roku to już sporo czasu :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlla35 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Oczywiście, że zrobię fotki i prześlę je.Tak na jest na szczytówce czerwony sznureczek. Chyba mnie oświeciłeś, bo może nie z tej strony co powinnam wysunęłam części. Kurde, sprawdzę jeszcze raz. Muszę teraz lecieć odebrać bratanicę z przedszkola i jesli mogę to napiszę do Ciebie :-) Pa, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 14, 2016 Author Administrators Share Posted September 14, 2016 Ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karlla35 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Jesteś Wielki :-) źle zaczęłam rozkładanie bata. Dzięki za pomoc i mam nadzieję, że złowię grube ryby :-) w załączeniu zdjęcia i zdjęcie miejscówki w której są dorodne karpie i karasie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Ale Ci zazdroszczę zarówno kija jak i miejscówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 14, 2016 Author Administrators Share Posted September 14, 2016 Miejscówka śliczna, połamania kija życzę, choć niekoniecznie zbyt szybko I zapraszam do częstej zabawy z nami na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts