Administrators Grendziu Posted November 4, 2015 Administrators Share Posted November 4, 2015 Czasami nawet najmniejsza rzecz może zmienić wiele przy połowach ryb metodą gruntową na feeder, method fedder, czy nawet na bata. Łącznik Drennan Quick Change Beads jest dla mnie odkryciem ostatnich dwóch sezonów. Zamieniłem go na zwykł krętlik i nigdy mnie nie zawiódł. Jest bardzo dobrze ciasno spasowany i co najważniejsze wytrzymuję spore ryby, holował karpie ponad 7kg i mimo obaw, że może coś mu się stać bez problemu wytrzymywał hol ryb. Bardzo szybko można zmienić przypon na który łowimy, wystarczy ściągnąć górną nasadkę i wymienić to na co chcemy aktualnie łowić. Wydaje mi się, że dzięki opływowemu kształtu jest mnie widoczny dla ryb niż tradycyjny krętlik, dodatkowo mam dwa kolory przyjazne do wód oliwkowy i zielony. Oryginalnie jest pakowany po 6 sztuk i kosztuję średnio 7 zł w sklepach, wg mnie wart każdej ceny. Bez Drennan Quick Change Beads nie wychodzę na ryby, a Wy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Poprę tu kolegę. To naprawdę świetny wynalazek ułatwiający wędkowanie. Stosuję od zeszłego sezonu. Właściwie oba rozmiary nadają się do gruntu. Choć do Karpiowania polecam ten większy. Niesamowicie wygodna wymiana przyponów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted November 28, 2015 Author Administrators Share Posted November 28, 2015 Czy jest coś lepszego od tych Drennanowskich łączników? Ciasno spasowane, niewidoczne w wodzie, lekkie i szybkie w montażu, jak i wymianie zestawów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Chyba są najlepsze w swojej klasie. Miałem Trabucco. Gruszeczka nasadowa mocno gumowa. Z czasem się kruszy, za to ciut wyraźniej dostępny zaczep na żyłkę. Łatwiej trafić pętelką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 15, 2016 Author Administrators Share Posted January 15, 2016 Pojawiło się coś lepszego na rynku na rok 2016? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts