Jump to content

Naturalne sposoby leczenia

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Przeważnie w życiu nie stosowałem leków, nie cierpiałem ich, zawsze twierdziłem, że osłabiają organizm. Za to próbowałem, starałem się stosować naturalne sposoby w leczeniu. Zgaga, problemy żołądkowe - to siemie lniane. Gdy brało mnie przeziębienie (tak jak teraz) to zapijałem się hektolitrami herbaty z miodem, cytryną i sokiem malinowym oraz od czasu do czasu sokiem z imbiru. 

Nie jestem specjalistą w tej sprawie, ale z chęcią poznam Wasze sposoby. Człowiek się starzeję, więc i coraz częściej źle się czuje...

To Grendziu żaden spalacz tłuszczu. To przepis na zwykłą sraczkę. Polecam trzymać się w zasięgu kilkunastu kroków od najbliższego kibla w ciągu kilku dni od zażycia :D

Nie polecam dawać wiary takim kretyńskim stronom o "zdrowiu".

Nie ma cudownego środka na odchudzanie. Jak chcesz spalacz tłuszczu, to polecam polopirynę i kawę. Prawda jest jednak taka, że jak chcesz schudnąć to musisz mniej żreć i więcej się ruszać. Sorry :D

• Administrators

Właśnie dostałem ssanie i wcinam kanapki - tak wiem, całe życie w treningu i co?  I ostatnio metabolizm już nie ten, zresztą zawsze był słaby, ale za to codziennie się na czymś wyżywałem.

Jutro zaś wybiegam na Orliku trochę :)

Niech będzie, wyjdę na ortodoksa i poganina. xD
Moje podstawowe sposoby na ogólne problemy zdrowotne, to pożeranie dużych ilości cebuli i czosnku (w zależności od zawziętości: wersja surowa lub w daniach).
Lekka chrypka lub przeziębienie to herbata z lipy, dziurawca z dodatkiem soku z malin, miodu itp.
Skaleczenia to okłady z liści aloesu lub babki lancetowatej.

• Administrators
1 godzinę temu, Kotwic napisał:

Niech będzie, wyjdę na akieoganina. xD
Moje podstawowe sposoby na ogólne problemy zdrowotne, to pożeranie dużych ilości cebuli i czosnku (w zależności od zawziętości: wersja surowa lub w daniach).
Lekka chrypka lub przeziębienie to herbata z lipy, dziurawca z dodatkiem soku z malin, miodu itp.

1 godzinę temu, Kotwic napisał:

Niech będzie, wyjdę na ortodoksa i poganina. xD

Takiego dyskutanta mi tu brakowało :)

• 1 year later...

Generalnie mam lekofobię, a przede wszystkim lekarzofobię. Na codzień łykam 10 -14 g wit C i ... się nie przeziębiam. Suplementuje sie też wit D3 i K2mnk-7. Codziennie rano ssię olej, stosuje trening oddechowy wg prof, Buteyko / Rosja / na ich aparacie "samozdraw". Jem dziennie 3-5 szt żółtek, w tym 2 pełne jaja, nie żałuję sobie masła / jaja kupuję z zagrody./ Jest jeszcz parę innych rzeczy :D