elvis Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 W dniu dzisiejszym miało miejsce spotkanie z dziećmi w jednym z Warszawskich kół wędkarskich. Koło nr. 79 Warszawa Ursus założyło szkółkę wędkarską. Postanowiłem zrobić małą niespodziankę i wpaść z wizytą. Szkółkę poprowadzi mój kolega Czarek wraz z innymi kolegami z koła. Urwałem się z pracy, po drodze zaliczyłem sklep wędkarski, żeby w gości nie wpadać z pustymi rękami kupiłem po paczce zanęty, gliny i ziemi. A to dlatego, ze tematem zajęć było przygotowywanie zanęty. Zabrałem też ze sobą resztę zanęty z zawodów podlodowych w której był jokers. Koledzy udzielili cennych rad dzieciakom i wytłumaczyli do czego się stosuje zanęty . Z czego się składają i jak ich używać. Po wstępnej prezentacji dzieci przystąpiły do mieszania zanęty z dodatkami i ziemią. Najpierw na sucho, a po odpowiednim wymieszaniu na mokro. Następnie przystąpiły do przecierania przez sito. Później została pokazana praca zanęty w wodzie. Dzieci były zachwycone. Jako ciekawostkę pokazałem swoją okraszoną zanętę jokersem. Początkowo myślałem, że będą się bały, jednak i ja zostałem zaskoczony. Dzieci chętnie wybierały i bawiły się larwami. Na koniec koledzy przypomnieli wiedzę o przygotowaniu zanęty. Na podstawie fachowych książek została przedstawiona wiedza o rybach. Różnicach pomiędzy niektórymi bardzo podobnymi gatunkami i przypomnienie RAPR. Następnie dzieci dostały swoje legitymację członkowskie wraz z zezwoleniem na amatorski połów ryb. Przedstawiono plan na następne spotkanie, które już za miesiąc. No i ustalono pierwszy termin zawodów. Ja chciałbym ze swojego miejsca serdecznie podziękować kolegom z Koła nr.79 za chęci i za wkład w edukowanie dzieci i młodzieży. W pozytywny sposób zarażają pasją najmłodszych adeptów wędkarstwa. Gratuluję Panowie i powodzenia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 26, 2016 Administrators Share Posted January 26, 2016 Świetna robota Panowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 No i gitara. Gratuluję pomysłu i wykonanej pracy. Trzymam kciuki by Wam zapał nie minął i byście wychowali przynajmniej Mistrza Okręgu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Doskonała inicjatywa i gratulacje dla wykonawców i słuchaczy. Aż mnie kusi, by na takiej imprezie się pojawić i posłuchać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 27, 2016 Administrators Share Posted January 27, 2016 2 godziny temu, Kotwic napisał: Aż mnie kusi, by na takiej imprezie się pojawić i posłuchać Wsiadasz kolego jak Elvis w pociąg gdy jechał na lód i gitara Nic prostszego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 A ja oczywiście po fakcie się dowiaduję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 27, 2016 Administrators Share Posted January 27, 2016 2 minuty temu, Ostap napisał: A ja oczywiście po fakcie się dowiaduję Nadrobisz następnym razem - daleko nie masz chyba co nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 No nie mam daleko ? lecz po pracy jestem opiekunką więc z czasem będzie słabo. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 10, 2016 Author Share Posted February 10, 2016 Kolejna lekcja wędkarstwa dla najmłodszych: Chętnych zapraszamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 W najbliższym czasie nawał pracy i obowiązków wyzuł mnie z wolnego czasu. Ale mam nadzieję, że w Pyrlandii uda się ponegocjować i w miesiącach cieplejszych, w rejony stolicy przybyć się uda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts