Administrators Grendziu Posted March 23 Administrators Share Posted March 23 Pracowni spinningowych, które zrobią nam kij z bajki jest sporo, a kto słyszał o "fidelowych"😛 https://www.exterity.com.ua/castom/castom-marksman/ https://youtu.be/wwenTy9kl0c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted March 23 Share Posted March 23 Jest jakiś chłop z Ukrainy co robi fidery https://www.exterity.com.ua/en/Tutaj Pan Jacek opowiada o tych kijach Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 23 Share Posted March 23 Ile musiał bym zapłacić za np. Kij rzeczny tego producenta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 23 Author Administrators Share Posted March 23 8 minut temu, ArekH napisał(a): Ile musiał bym zapłacić za np. Kij rzeczny tego producenta? Nie wiem, zapytaj 😛😛😛 Kolega zapłacił 525 USD lub Euro i czeka na odbiór 🫠🫠🫠 Myślę, że ta cena jest zmienna wg tego co sobie wymyślisz. Bo Blanka to jedno, a reszta pierdół jakie będziesz chciał, jak przelotki, silnik, długość jego, z czego, mocowanie kołowrotka i coś tam jeszcze to pewnie wyceniane jest indywidualnie pod każdy projekt. @Splot tak, chodzi o Pana z Ukrainy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 23 Share Posted March 23 Gdzieś tu czytałem że jaki sens jest płacić duże pieniądze za kij który leży na podpórkach większość czasu. ( rozumiem że dla autora tego cytatu względy estetyczne i walory użytkowe sprzętu nie mają znaczenia)Wystrugaj leszczynę. Feederowiec nie jest godzien dobrego sprzętu 😉 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christhof70 Posted March 23 Share Posted March 23 49 minut temu, ArekH napisał(a): Gdzieś tu czytałem że jaki sens jest płacić duże pieniądze za kij który leży na podpórkach większość czasu. ( rozumiem że dla autora tego cytatu względy estetyczne i walory użytkowe sprzętu nie mają znaczenia)Wystrugaj leszczynę. Feederowiec nie jest godzien dobrego sprzętu 😉 klasyka Panie, klasyka. idealna na lina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christhof70 Posted March 23 Share Posted March 23 ma wizja od zawsze jest taka, że nigdy nie kupię kija z pracowni, co nie znaczy, iż neguję takowe. u producentów większych and mniejszych zawsze wynajdę perełki, które dla mnie będą idealne. i nie zawsze będą to kije najdroższe. wręcz takowych zazwyczaj unikam, bo często cenę podbijają duperele, które mogą ale nie muszą wpłynąć na walory użytkowe( przelotki, uchwyt, rodzaj korka, itp.) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 23 Share Posted March 23 1 minutę temu, christhof70 napisał(a): klasyka Panie, klasyka. idealna na lina Klasyczniejsze egzemplarze były. Dostałem pod choinkę. Cały żółciutki. Giął się jak krowi ogon a szczytówka brązowa, sztywna jak drut. To chyba 77r. był Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christhof70 Posted March 23 Share Posted March 23 1 minutę temu, ArekH napisał(a): Klasyczniejsze egzemplarze były. Dostałem pod choinkę. Cały żółciutki. Giął się jak krowi ogon a szczytówka brązowa, sztywna jak drut. To chyba 77r. był no i ta waga😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 23 Share Posted March 23 1 minutę temu, christhof70 napisał(a): no i ta waga😁 Krzysiu, ale przy bambusach, cała szkoła zleciała się podziwiać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts