Jump to content

Nowości w ogóle

elvis
 Share

Recommended Posts

Przejrzałem większość tegorocznych katalogów wędkarskich i muszę przyznać, że nic nie znalazłem ciekawego. Pomijam fakt wypuszczenia przez jakąś firmę kolejnej super serii wędki do danej techniki. Skupiam się głównie na metodzie i federze ogólnie. Nic, ale to nic ciekawego. Coraz więcej kopii i podróbek.

Pellety i zanęty na jedno kopyto. Wędki i kołowrotki to prawdziwy wulkan pomysłów. Dopisuję się nazwę method i wędka rośnie w siłę i w cenę nieomal dwukrotnie. Podobnie żyłki.

Mamy chwilowy zastój nowych pomysłów na rynku.

Odnoszę wrażenie, że powoli kończą się nasze możliwości nowatorskie i zacznie się wreszcie rywalizacja czysto wędkarska.

Może macie jakieś nowinki nad którymi warto się choć chwilę pochylić. Nie muszą to być oczywiście nowinki feederowe, tylko tak jak wątek wskazuję, ogólnie.

• Like 1

Fajne nowości są jeśli chodzi o mini kulki z browninga i quantum browning z nawierconymi otworami wielkości 8-10 z quantuma 9mm.

Jeśli chodzi o sprzęt to wszyscy mają foremki, kije, koszyki. Zarówno mikado jak i jaxon czy york i konger lub spro, ale jakościowo różnie z tym bywa. Hit to mikado black Stone method feeder - niedrogi o max pracy parabolicznej do samego dolnika.

DSC_0128.JPG

DSC_0006_1.JPG

DSC_0004.JPG

• Administrators

Daniel jak Ty chcesz widzieć nowości, jak co poniedziałek całą Warszawę wędkarską zjeżdżasz :pb_lol:

Artur to szczery chłopak, który zawsze pomoże i ma ku temu możliwości. Szacuneczek. Ale tu bym raczej przyklasnął Danielowi. Niewiele nowego na rynku. Aż do bólu z reklamą. Ja lubię pewne nowości śledzić, ale wszystko z dystansem. Do pomacania dla mnie? Daiwa Method. Trabucco Stillwater. Kije z górnej półki Browning. Nie na moją kieszeń. Co do kołowrotków? Raczej zostanę przy swojej stopie cenowej. Co do sceny zanęt? Okukam MCKarp. Broń się Grendziu jak będzie skucha. :D Chętnie obcykałbym kilka kręciołków Okumy. Nie wiem czy będzie w Pyrlandii. Lorpio? Szału nie oczekuję. Ale do testu nowy pellet i zanęty.

• Administrators

"Okukam MCKarp. Broń się Grendziu jak będzie skucha. :D "

Panie kolego, sam MCKarp się nie wybroni, jeszcze trza umieć łowić :pb_lol: Chociaż jak podpatrzysz mistrza w akcji to 70% szans na złowienie ryb wzrośnie:beer:

Mam dostęp, pokazuję. Piszcie co was interesuje to podeślę. Głównie z takich firm jak Mikado, Konger,York,Jaxon,Browning, Dragon,Okuma,i wiele innych.

• Administrators
4 godziny temu, ArekH napisał:

Ego mistrzu to macie rozdęte! :P Poczekamy na efekty.

Po raz kolejny wyzywam na pojedynek :beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer: i z chęcią przegram :5678fa7949aa8_tw_thumbsup:

• Administrators
1 minutę temu, ArekH napisał:

Staniemy latem na "Udeptanym brzegu":D Lub Główce! :P

Obyśmy nie padli ze zmęczenia materiału zanim szpady  wędki pójdą w ruch :)