amurek1969@wp.pl Posted March 30 Share Posted March 30 (edited) Piękna woda nad którą można spędzić miłe chwile z wędką w otoczeniu pięknej przyrody.Można złowić tutaj karpia,amura,szczupaka,suma,leszcza,węgorza,okonia,płoć,lina,kleń,karasia oraz tołpygę.Moje rekordowe rybki złowione w tym akwenie to karp 20,75 kg,amur 20,35 kg,szczupak 16,38 kg,kleń 3,50 kg oraz sum 43,80 kg.Wszystkie te ryby były w Wiadomościach Wędkarskich (Gazeta PZW).Głębokość max wody do 6 m,średnia ponad 2 m.wielkość wody 6,5 ha,dostęp do wody jest możliwy z każdej strony jeziora.Ze względu na przejrzystość wody w miesiącach letnich jezioro jest oblegane przez kąpiących się ,co utrudnia wędkowanie.Do łowienia potrzebna jest karta wędkarska z ważną opłatą za dany rok gdyż jezioro należy do PZW. Nie można łowić z środków pływających gdyż akwen nie ma 10 ha. autor:Zbigniew Czarny Edited April 6 by amurek1969@wp.pl 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mav3rick Posted March 30 Share Posted March 30 Ooo Kolega z Lubska powrócił na forum.Głębokie fajna woda, swego czasu miałem tam wyniki, ale od jakiś 3 lat nie potrafię się w nią wstrzelić. To samo na Proszowie, a jak widać Kolega tam naprawdę ładnie łowi, czapki z głów. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amurek1969@wp.pl Posted March 30 Author Share Posted March 30 Trzeba dużo cierpliwości do tych wód,gdyż ryby tam pływające są bardzo ostrożne.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amurek1969@wp.pl Posted April 1 Author Share Posted April 1 (edited) W dniu 30.03.2023 o 23:03, mav3rick napisał(a): Ooo Kolega z Lubska powrócił na forum. Głębokie fajna woda, swego czasu miałem tam wyniki, ale od jakiś 3 lat nie potrafię się w nią wstrzelić. To samo na Proszowie, a jak widać Kolega tam naprawdę ładnie łowi, czapki z głów. Jak będziesz dużo spędzał czasu nad wodą,to wtedy sukcesy będą,jeżeli wyciągniesz z porażek wnioski !!! Edited April 1 by amurek1969@wp.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts