Administrators Grendziu Posted February 8, 2016 Administrators Share Posted February 8, 2016 Zarówno ochotka jak i jokers jest robactwem który rybki uwielbiają, bez względu na gatunek rybi jak i wielkość. Niestety jest strasznie wrażliwa zarówno na ciepło, zimno jak i inne czynnik. Jokersa najlepiej podawać jest z samą ziemią lub odrobiną zanęty, bo go możemy spalić. Wczesną wiosną ochotka jest najlepsza na haczyku. Czasami tylko na to rybki chcą brać. Sam wielokrotnie denerwowałem się na siebie, że albo mi spadła, albo nie mogłem jej odpowiednio nadziać swoimi mało zgrabnymi paluchami. Może ten film trochę wyjaśni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Jokers strasznie drobnice ściąga ... Oćć zimą na kanale jak ukleje mniej aktywne super na płocie i lechy , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 9, 2016 Author Administrators Share Posted February 9, 2016 Nęcąc jokersem na mojej wodzie ściągam głównie liny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 5 godzin temu, KaZuYa napisał: Jokers strasznie drobnice ściąga ... Oćć zimą na kanale jak ukleje mniej aktywne super na płocie i lechy , Tu nie do końca się zgodzę. Jokers świetnie wabi i utrzymuje w łowisku wszystkie ryby, nawet duże. To jest naturalny pokarm wszystkich ryb karpiowatych. Problemem może być siągnięcie stada małych okoników lub jazgarzy. Dlatego na zawodach zdarza się, że nie zawsze jokers jest używany. Jeśli chodzi ochotkę, to również jest ona pożądana jako przynęta oraz zanęta. Tu jednak cena stanowi zdecydowaną barierę. Umiejętnie podana ochotka lub jokers w glinie, potrafi skusić naprawdę medalowe okazy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 17 godzin temu, Elvis napisał: Tu nie do końca się zgodzę. Jokers świetnie wabi i utrzymuje w łowisku wszystkie ryby, nawet duże. To jest naturalny pokarm wszystkich ryb karpiowatych. Problemem może być siągnięcie stada małych okoników lub jazgarzy. Dlatego na zawodach zdarza się, że nie zawsze jokers jest używany. Jeśli chodzi ochotkę, to również jest ona pożądana jako przynęta oraz zanęta. Tu jednak cena stanowi zdecydowaną barierę. Umiejętnie podana ochotka lub jokers w glinie, potrafi skusić naprawdę medalowe okazy. Oczywiście to przysmak każdej ryby , ale w łowisku jednak wydaje Mi się , że mniejszych ryb jest więcej ja omijam jokersa na Odrze w dzień bo bym się od uklejek i jazgarzy nie odpędził ... Są świetni wędkarze mimo , że mają joka w zanęcie czy glinie potrafią segregować ryby "Górek" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 11, 2016 Author Administrators Share Posted July 11, 2016 Dnia 10.02.2016 o 15:46, KaZuYa napisał: Oczywiście to przysmak każdej ryby , ale w łowisku jednak wydaje Mi się , że mniejszych ryb jest więcej ja omijam jokersa na Odrze w dzień bo bym się od uklejek i jazgarzy nie odpędził ... Są świetni wędkarze mimo , że mają joka w zanęcie czy glinie potrafią segregować ryby "Górek" . Kolego a mnie się wydaję, że @Artur zawsze ma jokersa w kulach, tylko dobrze je klei i ma jak widać bardzo dobre wyniki na Odrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Grendziu pudło popatrz nigdy nie widać jokersa w moich kulach co nie znaczy że go nie uzywam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 11, 2016 Author Administrators Share Posted July 11, 2016 A mnie się wydawało, że jednak są. Przepraszam :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted July 11, 2016 Author Administrators Share Posted July 11, 2016 Dnia 1.05.2016 o 21:11, Artur napisał: Po co dajesz oliwkę 20 gr lepiej koszyk 40 gr zanęta z gliną to podstawa. Ja łowię na Odrze, nęcę procą kulkami z gliną. Z daleka wyglądało jak Jokers i to zdjęcie zapamiętam. Przy zbliżeniu wszystko się wyjaśniło, robaczki czy pinki, czyli łowisz jak ja, niech będzie ja jak Ty Skopiowałem to z innego wątku, bo te zdjęcie jakoś zapamiętałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Tak to pinki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts