Administrators Grendziu Posted February 10, 2016 Administrators Share Posted February 10, 2016 Coś tam ponownie w mojej główce się rodzi, więc jako tradycjonalista, a zarazem tester mam do Was pytania. A w zasadzie prośbę o przedstawienie zalet POP UP - ów w łowiska i wymienienie dokładne nazwy i grubości jaką stosowaliście. Mnie głównie interesują propozycje 6mm i 8mm - te skuteczne oczywiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 24, 2016 Author Administrators Share Posted March 24, 2016 Odświeżam temat, kilka pop - upów posiadam, brań jeszcze nie miałem. Ile cm maksymalnie nad wodą podnieść? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Używałem pop-up w zeszłym roku i to z niezłym skutkiem. Dawałem śrucinę 0.2-0.3g tak około 2-3cm od haczyka, by kulka lekko się unosiła nad koszyczkiem. W tym roku pewnie Orange Wafters Ringersa będą dominowały, ale inne też sprawdzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 24, 2016 Author Administrators Share Posted March 24, 2016 Przed chwilą, Elvis napisał: Używałem pop-up w zeszłym roku i to z niezłym skutkiem. Dawałem śrucinę 0.2-0.3g tak około 2-3cm od haczyka, by kulka lekko się unosiła nad koszyczkiem. W tym roku pewnie Orange Wafters Ringersa będą dominowały, ale inne też sprawdzę. A na krótkim przyponie do metody bez śruciny próbowałeś? Ringersy są ponoć zbalansowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Ringers to nowość i do nich śrucina jest nie potrzebna. Wystarczy sama masa odpowiedniego haczyka (Guru QM1 nr12 lub MWG nr14). Jednak do zwykłych pop-up potrzeba dociążyć przypon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 24, 2016 Author Administrators Share Posted March 24, 2016 1 minutę temu, Elvis napisał: Ringers to nowość i do nich śrucina jest nie potrzebna. Wystarczy sama masa odpowiedniego haczyka (Guru QM1 nr12 lub MWG nr14). Jednak do zwykłych pop-up potrzeba dociążyć przypon. Taaa, naoglądałem się tych filmów z dociążeniem, ale myślałem, że jak masz 10cm przypon to przy małych POP UPach coś się skusi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Niewykluczone. Ja jednak aż tak daleko nie idę w testy. Co innego w dużym mule, tu może to zdać egzamin. Podobnie przy dywanie z roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 24, 2016 Author Administrators Share Posted March 24, 2016 Dnia 23.03.2016 o 22:11, Elvis napisał: Niewykluczone. Ja jednak aż tak daleko nie idę w testy. Co innego w dużym mule, tu może to zdać egzamin. Podobnie przy dywanie z roślin. Zacznijmy od tego, że kulki i pellety jak na tą chwilę nie sprawdziły mi się poza stawem. Dlatego kombinowałem. Przy 6mm mogła się skusić dorodna płoć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Do tej pory z pływaków nie korzystałem,ale Ringers dał mi ryby,więc trzeba sprawdzić,czy to smak i kolor? Czy pływalność też miała na to wpływ. Coś dokupię. Może z Lorpio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 26, 2016 Author Administrators Share Posted March 26, 2016 Wczoraj doszły kulki Nash Pop Up kolorowe i zapach jest niemal identyczny jak u RINGERS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts