Jump to content

Kulki i pellety POP UP

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Coś tam ponownie w mojej główce się rodzi, więc jako tradycjonalista, a zarazem tester mam do Was pytania. A w zasadzie prośbę o przedstawienie zalet POP UP - ów w łowiska i wymienienie dokładne nazwy i grubości jaką stosowaliście.

Mnie głównie interesują propozycje 6mm i 8mm - te skuteczne oczywiście :)

• 1 month later...
  • Administrators

Odświeżam temat, kilka pop - upów posiadam, brań jeszcze nie miałem. Ile cm maksymalnie nad wodą podnieść? 

Używałem pop-up w zeszłym roku i to z niezłym skutkiem. Dawałem śrucinę 0.2-0.3g tak około 2-3cm od haczyka, by kulka lekko się unosiła nad koszyczkiem. W tym roku pewnie Orange Wafters Ringersa będą dominowały, ale inne też sprawdzę.

• Administrators
Przed chwilą, Elvis napisał:

Używałem pop-up w zeszłym roku i to z niezłym skutkiem. Dawałem śrucinę 0.2-0.3g tak około 2-3cm od haczyka, by kulka lekko się unosiła nad koszyczkiem. W tym roku pewnie Orange Wafters Ringersa będą dominowały, ale inne też sprawdzę.

A na krótkim przyponie do metody bez śruciny próbowałeś? Ringersy są ponoć zbalansowane.

Ringers to nowość i do nich śrucina jest nie potrzebna. Wystarczy sama masa odpowiedniego haczyka (Guru QM1 nr12 lub MWG nr14). Jednak do zwykłych pop-up potrzeba dociążyć przypon.

• Administrators
1 minutę temu, Elvis napisał:

Ringers to nowość i do nich śrucina jest nie potrzebna. Wystarczy sama masa odpowiedniego haczyka (Guru QM1 nr12 lub MWG nr14). Jednak do zwykłych pop-up potrzeba dociążyć przypon.

Taaa, naoglądałem się tych filmów z dociążeniem, ale myślałem, że jak masz 10cm przypon to przy małych POP UPach coś się skusi. 

Niewykluczone. Ja jednak aż tak daleko nie idę w testy. Co innego w dużym mule, tu może to zdać egzamin. Podobnie przy dywanie z roślin.

• Administrators
Dnia 23.03.2016 o 22:11, Elvis napisał:

Niewykluczone. Ja jednak aż tak daleko nie idę w testy. Co innego w dużym mule, tu może to zdać egzamin. Podobnie przy dywanie z roślin.

Zacznijmy od tego, że kulki i pellety jak na tą chwilę nie sprawdziły mi się poza stawem. Dlatego kombinowałem. Przy 6mm mogła się skusić dorodna płoć...

Do tej pory z pływaków nie korzystałem,ale Ringers  dał mi ryby,więc trzeba sprawdzić,czy to smak i kolor? Czy pływalność też miała na to wpływ. Coś dokupię. Może z Lorpio?

• Administrators

Wczoraj doszły kulki Nash Pop Up kolorowe i zapach jest niemal identyczny jak u RINGERS.