KaZuYa Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Moje ulubione piwo to Warka Strong i Warka lubię lekko słodkie piwa . Jeśli chodzi o wódkę to miętowa gorzka , Czystą piję , ale muśi być mój sok czyli kaktus POLECAM nie ma lepszego , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Warka? Hmmm Swego czasu często, a nawet bardzo często się nią rozkoszowałem. Później się popsuła i nie piłem, a teraz głównie Perła lub Tyskie. Mocnych alk. nie lubię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Gustuję w Burbonch i Szkockich. Piwko średnio bo mnie po 3 zawsze głowa boli, a po nalewkach średnio się czuję. Wódeczka tak, ale burbonik i szkocka - mniam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Ja dziś raczę się ostatnimi buteleczkami Koelsch'a. Mam już przyniesiony sprzęt do zrobienia Belgian Pale Ale, ale czasu brak. Może w weekend się uda. Z kupnych lubię Pszeniczniaka browaru Amber. Chyba najlepsze polskie piwo pszeniczne do kupienia w zwykłym sklepie. Ogólnie lubię jasne piwa. Za ciemnymi, z dodatkiem karmelowych słodów nie przepadam. Jeśli chodzi o "zwykłe" piwa, to biere jak leci. Wg mnie nie ma żadnej wyraźnej różnicy między jedną, a drugą popularną marką szeroko reklamowaną w TV. Tak samo jak bzdurą jest twierdzenie, że piwo z butelki jest lepsze od tego z puszki. Najlepsze jest z kega, ale tylko w dobrych knajpach, gdzie dystrybutor/dostawca sam czyści pipy i gdzie tego piwa idzie dużo, więc jest zawsze świeże. Mocny alkohol piję rzadko. Może kiedyś sam go sobie zmajstruję, ale dopiero, jak opuszczę miejską kichę na rzecz wsi. Na to się jednak nie zanosi w najbliższym czasie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Piwo najlepiej mocne kiedyś dobre było Dębowe ale teraz czuć spirytusem więc Warka Tyskie Wódka ? hmmm byle dało się przełknąć ale wole piwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted February 18, 2016 Administrators Share Posted February 18, 2016 Ulubione piwo: przed mną. Ulubiona whisky: wypiłem. A bez żartów, aktualnie: Żywiec Białe i Gentelman Jack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarek Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Budweiser , Perła chmielowa :-) Heniek, Warka, różne regionalne, Franziskaner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 A tak w ogóle, to kto dzisiaj ładuje? To ja tak! Szkoda że sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 tyskie klasyczne 10 sztuk i zaraz spać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 10? łomatko.. umęczyłbym się samym chodzeniem do kibla.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts