Jump to content

Nowy Rekord Polski Karpia

KaZuYa
 Share

Recommended Posts

CyT "Chyba już większość wie, ale coś wypada napisać . Dzis padł prawdopodobnie (bo to jeszcze nieoficjalnie) Nowy Rekord Polski karp o masie 34.5kg ryba został wycholowany z Rybnika " .

Grubooo .

• Administrators

Dodaliśmy dzisiaj tego newsa tutaj:

Ciekawi mnie ile lat taki tłuścioszek rośnie i ile razy w życiu już był na haku....?

20 minut temu, Grendziu napisał:
Dodaliśmy dzisiaj tego newsa tutaj:

Ciekawi mnie ile lat taki tłuścioszek rośnie i ile razy w życiu już był na haku....?

A mówiłem, że tak będzie.

To wszystko moja wina, bo mi się nowego wątku nie chciało zakładać.

Rybnik to ciepła woda, więc tam rybki rosną trochę szybciej, ale i tak kilka lat im to zajmuje.

Tak z innej beczki znam jeziorko gdzie znajomy łowił amury 1,2,3kg  a PZW na 100% nie zarybiało czy możliwe , żeby amur się rozmnażał na dzikiej wodzie? .

Edited by KaZuYa

Zalew Rybnicki to ciekawe łowisko. Nie jeden rekord tam padł i nie jeden padnie jeszcze. Rekordowy sum na tym zalewie w 2015 r. 251cm i 107 kg. Ale adrenalinka. Ah. A ja się cieszę z każdej płotki i leszczyka.

Edited by cygan786
błąd

52 minuty temu, KaZuYa napisał:

Tak z innej beczki znam jeziorko gdzie znajomy łowił amury 1,2,3kg  a PZW na 100% nie zarybiało czy możliwe , żeby amur się rozmnażał na dzikiej wodzie? .

Po pierwsze: co to za woda (nazwa, położenie itp) bo od tego zależy kilka możliwości.
Po drugie: czy użytkownik nie zarybiał amurem lub innymi rybami, natomiast wędkarze o tym nie wiedzieli.
Po trzecie: mentalność niektórych wędkarzy powoduje, że potrafią przynieść i wpuścić każdy gatunek ryby jaki dorwą, pomimo, że zdają sobie sprawę, że im nie wolno.

Co do karpiszona z wody Rybnickiej, ciężko określić wiek tylko ze zdjęcia.

• Like 1

Przynętą na którą skusił się ten gigant był bałwanek z dwóch tonących kulek Tandem Baits Krewetka & Czarny Pieprz z serii SuperFeed Grendziu chyba nabył takie z tym , ze dumbelsy.

Kotwic NAWET na ytubie  jest Film z tego łowiska