Jump to content

Uchwyt - tylna podpórka do fotela na wędki

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Mam ramę do feedera Prestona od dwóch lat, który za często nie używałem. Pomost na którym łowiłem był tak skonstruowany, że nie musiałem z niego korzystać. Siedzę jeszcze na elektrostatyku. Jak długo? Nie wiem. Pewnie tak długo jak wytrzyma i się nie rozerwie materiał, a jest już trochę poprzecierany.
Czy kolejnym zakupem będzie też ten fotel, tego też jeszcze nie wiem...

Chodzi mi o to, że potrzebuję tylną podpórkę do feedera mocowaną do fotela. Najlepiej mocowanie uniwersalne i koniecznie takie aby swobodnie można było łowić na dwie wędki.

Wstyd się przyznać, ale jak dotąd stosowałem najtańszy zamiennik z możliwych - suchą gałąź z lasu i dawałem zawsze radę :P

• Administrators
5 minut temu, ArekH napisał:

Ta neoprenowa fajka to dobra opcja. Są też poprzeczki z osobnymi widełkami na 2 dolniki.( to by było lepsze na duży uciąg).

Nie widzę oferty, ale na stronce u góry po prawej stronie. http://sklepdrapieznik.pl/sklep/2341-wkrecane-nasadki-podporki-na-wedki  

To jest mega ciekawe

http://sklepdrapieznik.pl/sklep/wkrecane-nasadki-podporki-na-wedki/11439-podporka-pod-wedke-preston-ripple-bars-double-long.html do tego wkręcić coś i jest gitara, a jak łowisz na jedną to wkładasz w środek.

No fakt. Ciekawa opcja. Tylko ciut zyla wyjdzie by to skompletować. Ale jest w tedy opcja na większość warunków.

• Administrators
1 minutę temu, ArekH napisał:

No fakt. Ciekawa opcja. Tylko ciut zyla wyjdzie by to skompletować. Ale jest w tedy opcja na większość warunków.

Trza zacząć od podpórek, przedłużek, a na końcu fotel na raty :)

Oj, Tylko obyś miał pewność jakie fotel będzie miał nogi. Inaczej osprzęt do wymiany. Skusisz się na Rive z 36mm i co? ;) 

• Administrators

Jak pisałem mam ramię Prestona i do Elektorstatyka pasuję. Ja nie kupię kombajnów, lubię wygodę. Krzesło coś ze stajni Korum, Preston lub unowocześnione Cuzo. Mam czas, może jeszcze nie w tym sezonie :P 

• Administrators
9 minut temu, Dominik napisał:

Też planuję zakup takiej podpórki, tylko cena jest absurdalna.

Nie szkoda Ci Grendziu kasy? Tu jest to samo, niemalże dokładnie to samo.

http://allegro.pl/fajka-uchwyt-z-neoprenem-do-kosza-ak-kze026-i6030262126.html

No sorry, nie ma znaczka Preston Innovations.

Dzięki za propozycję, rozważę. Nie widziałem wcześniej tego na "ale drogo". Mam słabość do Daiwy tylko, reszta jest mi obojętna, a tym bardziej Preston Innovations przez...

Szkoda, że nie ma kilku tulejek do mocowania, bo tak bym brał w ciemno.