Jump to content

Gwintowane nasadki na wędki

Grendziu
 Share

Recommended Posts

• Administrators

Na pomoście planuje w pionie zabudować, dodać deski. Na nich dokręcić kątownik, a pomiędzy wspawać śruby z gwintem pod podpórki, sygnalizatory itd.

Interesują mnie zarówno tylne jak i przednie gwintowane nasadki na wędki.

Sam używam takiej podpórki przedniej i mi w zupełności wystarcza.

56deaa1e511a3_msrange.jpg.631a8c057691e3

Ja zazdrościłem Danielowi tej szerokiej głowicy Guru. Jest wdechowa nie ma co. Ale że z natury jestem sknera, i jak już mogę gdzieś przykutwić to to robię,więc nie wydałem 8 dyszek a zostałem jedynie przy pomarańczowym kolorze, a głowiczkę kupiłem Kogha za niecałe 4 dyszki z piankową wyściułką i regulowanym kątem.

IMG_20160310_122903.jpg

• Like 1

• Administrators

Z tyłu mam takie, ale one nadają się bardziej do tripoda lub inne, nie do szybkiego łowienia, stąd otwarłem ten wątek, proszę o propozycję :)

podporka-zaciskowa.jpg.03ee96292d7208536

Nie będzie tajemnicą, że używam Guru. Jednak jeśli ma to być szybkościowe łowienie małych ryb to korzystam z takiego rozwiązania. 4debae45045971d1663de06a43663df8.jpg

Jeśli jednak wiem, że mogę mieć do czynienia z większymi rybami stosuję takie rozwiązanie

93961aacbbadd3d9a03fa2bbf679b34e.jpg

• Administrators

Myślałem o małych rolkach, ale czy to nie będzie przerost formy nad treścią?

:P Elvis te pomarańczowe półkola wyglądają jak uszy u króliczków z PLAYBOYa - no dobra, nie biere więcej tego co dziś zjadłem. Te kabanosy jakieś dziwne były xD

1 godzinę temu, Grendziu napisał:

Myślałem o małych rolkach, ale czy to nie będzie przerost formy nad treścią?

:P Elvis te pomarańczowe półkola wyglądają jak uszy u króliczków z PLAYBOYa - no dobra, nie biere więcej tego co dziś zjadłem. Te kabanosy jakieś dziwne były xD

Ty się synku śmiej ,ale to jedne z najskuteczniejszych i jednocześnie najtańszych,bezpiecznych głowiczek. Ja tu bym jeszcze tulipana pod dolnik dodał.

5098352630.jpg

• 5 months later...
  • Administrators
1 godzinę temu, Wędkarstwo u Zbyszka napisał:

Pytanie za 100pkt ;)  Co to za cudo? Przyznam że sam nie wiem do czego jest ta rynienka za grzebieniem :)

20160907_082427.jpg

Patrzę na zdjęcie i nie mam pojęcia, ale są wśród nas zawodowcy jak: @stas1, @Czesław Czech, @ArekH czy @Elvis i pewnie znają odp :beer-chugger: Jest też łowca @Ostap który od technicznej strony wie niemal wszystko o rybach :lapeche:

To na pewno grzebień na topy. Co do rynienki, nie mam żadnej pewność, ale stawiam na to, by się te topy nie zsuwały i równo ułożone były. 

• Like 2