Administrators Grendziu Posted March 8, 2016 Administrators Share Posted March 8, 2016 Na pomoście planuje w pionie zabudować, dodać deski. Na nich dokręcić kątownik, a pomiędzy wspawać śruby z gwintem pod podpórki, sygnalizatory itd. Interesują mnie zarówno tylne jak i przednie gwintowane nasadki na wędki. Sam używam takiej podpórki przedniej i mi w zupełności wystarcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Ja zazdrościłem Danielowi tej szerokiej głowicy Guru. Jest wdechowa nie ma co. Ale że z natury jestem sknera, i jak już mogę gdzieś przykutwić to to robię,więc nie wydałem 8 dyszek a zostałem jedynie przy pomarańczowym kolorze, a głowiczkę kupiłem Kogha za niecałe 4 dyszki z piankową wyściułką i regulowanym kątem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 10, 2016 Author Administrators Share Posted March 10, 2016 Z tyłu mam takie, ale one nadają się bardziej do tripoda lub inne, nie do szybkiego łowienia, stąd otwarłem ten wątek, proszę o propozycję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Nie będzie tajemnicą, że używam Guru. Jednak jeśli ma to być szybkościowe łowienie małych ryb to korzystam z takiego rozwiązania. Jeśli jednak wiem, że mogę mieć do czynienia z większymi rybami stosuję takie rozwiązanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 10, 2016 Author Administrators Share Posted March 10, 2016 Myślałem o małych rolkach, ale czy to nie będzie przerost formy nad treścią? Elvis te pomarańczowe półkola wyglądają jak uszy u króliczków z PLAYBOYa - no dobra, nie biere więcej tego co dziś zjadłem. Te kabanosy jakieś dziwne były Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 1 godzinę temu, Grendziu napisał: Myślałem o małych rolkach, ale czy to nie będzie przerost formy nad treścią? Elvis te pomarańczowe półkola wyglądają jak uszy u króliczków z PLAYBOYa - no dobra, nie biere więcej tego co dziś zjadłem. Te kabanosy jakieś dziwne były Ty się synku śmiej ,ale to jedne z najskuteczniejszych i jednocześnie najtańszych,bezpiecznych głowiczek. Ja tu bym jeszcze tulipana pod dolnik dodał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 6, 2016 Author Administrators Share Posted September 6, 2016 Odświeżam temat, szukam chyba czegoś nowego pod feeder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarstwo u Zbyszka Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Pytanie za 100pkt Co to za cudo? Przyznam że sam nie wiem do czego jest ta rynienka za grzebieniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 7, 2016 Author Administrators Share Posted September 7, 2016 1 godzinę temu, Wędkarstwo u Zbyszka napisał: Pytanie za 100pkt Co to za cudo? Przyznam że sam nie wiem do czego jest ta rynienka za grzebieniem Patrzę na zdjęcie i nie mam pojęcia, ale są wśród nas zawodowcy jak: @stas1, @Czesław Czech, @ArekH czy @Elvis i pewnie znają odp Jest też łowca @Ostap który od technicznej strony wie niemal wszystko o rybach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 To na pewno grzebień na topy. Co do rynienki, nie mam żadnej pewność, ale stawiam na to, by się te topy nie zsuwały i równo ułożone były. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts