andrzej Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Czy coś wiecie na temat przynęt i zanęt MARUKYU? Chodzi mi głownie o : 1. MARUKYU CREDENCE CORN SINGLE YELLOW http://rajwedkarski.istore.pl/pl/p/MARUKYU-CREDENCE-CORN-SINGLE-YELLOW/23076431 2. MARUKYU JPZ- JELLY HOOK PELLETS http://rajwedkarski.istore.pl/pl/p/MARUKYU-JPZ-JELLY-HOOK-PELLETS-BLACK-6MM/23076420 Pytanie, czy można używać ich na zawodach feederowych (kulek proteinowych nie można)? Chodzi mi głownie o alternatywę dla kulek proteinowych - może być pellet haczykowy itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Mam znajomego który sobie chwali produkty firmy Marukyu. To on mnie pokierował na Rongersa. Co do samych przynęt i zanęt nie sprawdzałem ich osobiście. Są dość drogie. Świetne są podobno boostery. Jeśli idzie o tą kuku z linku to wyglada dość ciekawie, ale z pewnością nie można jest stosować na zawodach szczególnie feederowych. W ogóle w Polsce jest zakaz używania sztucznych przynęt w trakcie łowienia na grunt czy też spławik(RAPR). Trzeba je stosować jako "stoper" do kulek czy robaków. Pellety powinny być dopuszczone do użytku na zawodach feederowych, pod warunkiem, że są zakładane bezpośrednio na hak. edit: (wg.regulaminu zabronione jest używanie kulek, pelletów czy też past (ciasta)). Mowa oczywiście o zawodach rozgrywanych wg. regulaminu FIPS-ed w których używanie min. metody jest zabronione. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 Ten pellet haczykowy z linka wg. regulaminu powinien przejść? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Granulat stosowany do karmienia ryb hodowlanych to pokarm praktycznie naturalny tyle, że przetworzony. Jeśli pellet wędkarski jest podobnie zbilansowany, to wydaje mi się, że można potraktować to jak przynętę naturalną, tak samo jak kawałek kiełbasy czy mielonki z puszki. Co do preparowanych niby-kuku, to wyglądają ciekawie ale cena przeraża trochę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 I to cena za 10szt. wychodzi 2,5PLN za sztukę. Tyle co cała puszka kuku 250g. w Tesco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Andrzej? Odpuść. Gra nie warta świeczki! Jak chcesz coś do testów? (Nie z tej firmy) Pogadamy. Zapłacisz przesyłkę i finito. Ta firma to koszty! MAm Lorpio,Sonu, Ringers,Drennan, Robin Reda! Oddam z serca po kilka sztuk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 Dzięki ArekH. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Za co mi dziękujesz? Czy nie jesteśmy kolegami? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 Jesteśmy, ale kultura musi być ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 33 minuty temu, andrzej napisał: Ten pellet haczykowy z linka wg. regulaminu powinien przejść? Niestety, pellet też nie może być używany. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts