elvis Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Taki News nam się szykuje. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153515831212055&id=265894527054 Ciekawe co na to tysiące wędkarzy powiedzą? Ja już się boję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 15, 2016 Administrators Share Posted March 15, 2016 Daniel mieliśmy być apolityczni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 15, 2016 Author Share Posted March 15, 2016 Pomyliłem linki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 9 godzin temu, Elvis napisał: Taki News nam się szykuje. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153515831212055&id=265894527054 Ciekawe co na to tysiące wędkarzy powiedzą? Ja już się boję. Bardzo dobrze. Jestem ZA. Skończy się wycieranie obszczanych i oblanych piwem łap o polski mundur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Zresztą munduru oficjalnie chyba nie można kupić, więc Antoś musi po prostu lewiznę zlikwidować i zakazać używania munduru do celów prywatnych wewnętrzną, ministerialną uchwałą. Powinno być po krzyku. Po co wprowadzać kolejną biurokrację? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Czego to jeszcze nie wymyślą.Ręce opadają. MON musi mieć patent na wzór materiału i tylko oni mogą go używać. Dla mnie mundur to ubranie żołnierza z Flagami,naszywkami ,dystynkcjami. Ale kiedy ubranie nie ma nic wspólnego z wojskiem,a tylko jest "podobnego" kroju i koloru (wzór) to nie jest mundur. Jest wiele firm które szyją tego typu ubrania i bez problemu można je kupić. Jak tak dalej pójdzie to będzie zakaz poruszania się po 22. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 Nie ma problemu z legalnym zakupem munduru. Choćby na Air Show lub wyprzedażach mienia wojskowego. Mundury są powszechnie dostępne. W Zielonce Agencja Mienia Wojskowego ma swoje magazyny i chyba hurtownie. Sprzedają nie tylko mundury, ale i wyposażenie żołnierskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Tylko te mundury i wyposażenie nie jest regulaminowe i już nie obowiązuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 I tu właśnie powinno być zdefiniowane pojęcie "mundur". Jak kolega Elvis pisał z AMW można kupić chyba wszystko prócz broni. Wybieramy chyba te ubrania ze względu na praktyczność,wytrzymałość i dobre zlewanie się z otoczeniem..Nie wyobrażam sobie wypadu na rybki w dżinsach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 9 minut temu, cygan786 napisał: I tu właśnie powinno być zdefiniowane pojęcie "mundur". Mówisz i masz: http://www.infor.pl/akt-prawny/DZU.2015.022.0000173,metryka,rozporzadzenie-ministra-obrony-narodowej-w-sprawie-rodzajow-zestawow-i-wzorow-oraz-noszenia-umundurowania-i-oznak-wojskowych-przez-zolnierzy-zawodowych-i-zolnierzy-pelniacych-sluzbe-kandydacka.html 9 minut temu, cygan786 napisał: Nie wyobrażam sobie wypadu na rybki w dżinsach. Ja chodzę w dżinsach. Większość wędkarzy, których spotykam nad wodą też. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts