Administrators Grendziu Posted March 18, 2016 Administrators Share Posted March 18, 2016 Wracam po dwóch latach, trochę zaniedbałem moją pierwszą hodowle, utopiły się, mimo, że była przykrywa. Betonowy krąg od studni na spodzie wylałem betonem, zasypałem całość torfem i wpuściłem robaczki. Do tego papier, warzywka i jakoś szło. Wpuściłem z 1000sztuk. Całość przykryłem dechami, niestety podczas dużych ulew potopiły się. Mam zamiar rozbić beto na dnie i dać drobną siatkę. Zastanawiam się gdzie kupić bardzo dobre i duże "glizdy", bo ostatnio jak kupowałem wpadły mi maleństwa: Może tutaj?http://abc-ogrodnictwa.pl/naturalny-dzdzownice A może ktoś ma sprawdzonego dostawcę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Niestety, u mnie podstawą są zwykłe dżdżownice i "rosówki" a te w kilku momentach hodowałem. Dżdżownice kalifornijskie czy też dendrobeny użytkuję tylko wtedy gdy kupię pudełko w sklepie wędkarskim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Ja również twierdzę że skoro masz zamiar założyć hodowlę ,to niech to będą zwykłe gnojaczki. Nie potrafię w żaden sposób tego dowieść ,ale uważam że na wielu łowiskach są skuteczniejsze od Dendrobeny. Bynajmniej takiej kupnej z pudełka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 18, 2016 Author Administrators Share Posted March 18, 2016 1 godzinę temu, ArekH napisał: Ja również twierdzę że skoro masz zamiar założyć hodowlę ,to niech to będą zwykłe gnojaczki. Nie potrafię w żaden sposób tego dowieść ,ale uważam że na wielu łowiskach są skuteczniejsze od Dendrobeny. Bynajmniej takiej kupnej z pudełka. Ok, ok, są może i lepsze ale kto je nakopie w ilości 1000 sztuk lub więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 17 godzin temu, Grendziu napisał: Ok, ok, są może i lepsze ale kto je nakopie w ilości 1000 sztuk lub więcej Nie do końca się przyjacielu zrozumieliśmy. Mówię o hodowli gnojaczków, z zaczynu gnojownikowego od znajomych. Następnie dokarmiamy własnym sumptem: obiadowo -ogródkowym. A nie kopiemy ziemlaki blade i ohydne. Choć wczesną wiosną, przy dużym stanie rzeki, taki robal wydobyty z krowiego placka, lub kretowiska+spławikówka+spacerki nad wodą i obławianie przybrzeżnych płycizn i krzaczków, umie nieźle zaskoczyć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 19, 2016 Author Administrators Share Posted March 19, 2016 9 godzin temu, ArekH napisał: Nie do końca się przyjacielu zrozumieliśmy. Mówię o hodowli gnojaczków, z zaczynu gnojownikowego od znajomych. Następnie dokarmiamy własnym sumptem: obiadowo -ogródkowym. A nie kopiemy ziemlaki blade i ohydne. Choć wczesną wiosną, przy dużym stanie rzeki, taki robal wydobyty z krowiego placka, lub kretowiska+spławikówka+spacerki nad wodą i obławianie przybrzeżnych płycizn i krzaczków, umie nieźle zaskoczyć! Gdybym miał dostęp do gonojaczków to bym se nakopał, były zawsze najlepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 2 minuty temu, Grendziu napisał: Gdybym miał dostęp do gonojaczków to bym se nakopał, były zawsze najlepsze Ty nie masz kopać ! Ale wkopać sobie skrzynkę i hodować!!!!!!!!!!!!!! Rusz tą wygoloną główką! Jesteś stary i marudny!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 19, 2016 Author Administrators Share Posted March 19, 2016 15 minut temu, ArekH napisał: Ty nie masz kopać ! Ale wkopać sobie skrzynkę i hodować!!!!!!!!!!!!!! Rusz tą wygoloną główką! Jesteś stary i marudny!!!!!!!!!!!!! Ale ja już to mam, ino betonowe Ja potrzebuję dużo robali pod liny Zrzędo Gorzowska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Pyro skubana! O tej porze to tylko Alledrogo ! My tobie robali nie narodzimy w takiej ilości ! Zrzędo Gorzowska?? N...ś Sobie!!!!!!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Jedź do Obornik. Tam powinno być pod dostatkiem. Z oborniku są najlepsze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts