stas1 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 To rzeczy, które nam są potrzebne: żyłka główna, krętlik z agrafką i koszyk (1zdjęcie). Składamy żyłkę w pół, około 35-40 cm (2 zdjęcie). Wykonujemy na końcu pętelkę podwójnym węzłem (3 zdjęcie). Wykonujemy skrętkę, istotna sprawa: trzeba tak wymierzyć długość skrętki, żeby była dłuższa o około 0,5 cm od krętlika i koszyczka z troczkiem (4 zdjęcie). Zakładamy krętlik. Ważne: jedno ramię pętli musi być dłuższe o minimum 1,5 cm od drugiego; mi to się najlepiej sprawdza (5 zdjęcie). Teraz ustalamy długość pętli. Ja stosuję 10-15 cm i zakańczamy podwójnym węzłem (6 zdjęcie). Zakładamy koszyki, cieszymy się pięknym zestawem (7 zdjęcie). Polecam wszystkim. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 To doskonale mi znany i bardzo dobry system. Jeśli dobrze pamiętam ? Ulubiony Stacha. Naprawdę wart przetestowania,szczególnie na wodzie stojącej i wolno płynącej. Na nurcie ,jeszcze nie testowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 Tak Arku to mój number 1 wszędzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Nie nadaje się na duży nurt do 40gr może być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 29, 2016 Author Share Posted March 29, 2016 To chyba nie stosowałeś ,nawet na 100gr ale najczęściej stosuje na kanałach i wolnym uciągu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted April 3, 2016 Author Share Posted April 3, 2016 Fajny patent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Dobry poradnik i konkretnie opisany. Jeżeli wyciągnę na rybki coś innego niż bacik, to chyba potestuję ten wariant, zwłaszcza z koszyczkami Elvisa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts