stas1 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 To co nam potrzeba: żyłka główna, krętlik, koszyk (zdjęcie 1) Składamy żyłkę główną w połowie jakieś 35cm wg uznania (zdjęcie 2) Zakładamy krętlik i wiążemy pętelkę podwójnym węzłem (zdjęcie 3) Wiążemy skrętkę, zakańczamy podwójnym węzłem długość wg uznania (zdjęcie 4) Teraz bardzo ważny moment nazywam to pozycjonerem troka do przyponu. Robimy pętlę w taki sposób żeby trok wyszedł od spodu, ten węzeł zapobiega splątaniom troka i przyponu odprowadza trok na boki, zaciągamy (zdjęcia 5 i 6) Ustalamy długość troka, wiążemy pętelkę podwójnym węzłem. Ważne - pętelka troka ma wypadać mniej więcej w połowie koszyka (zdjęcie7) Teraz cieszymy się własnoręcznie wykonanym zestawem paternoster.Polecam na wodę stojącą jak i płynącą jak i łowienia z opadu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Ten systemik robi dobre wrażenie,Czy pętelka do przyponu wystarcza w połowie koszyka? Czy ciut dłuższa też przejdzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 Może być ciut dłuższy ale max to 0.5cm poza koszyk, potem wzrasta ilość splątań. Najlepiej jak mieści się w długości koszyka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Testy zostaną przeprowadzone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 Obejrzyj jeszcze dwa może Ci się spodobają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts