andrzej Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Panowie, jako że mam kilka dosyć mocnych batów potrzebuję je połączyć z żyłką ale bez łącznika np. Stonfo. Chodzi o to, że przy mocnym bacie i ciężkiej rybie łącznik potrafi puścić. Macie jakieś sposoby na łącznie żyłki. Mój kumpel mówił mi, że łączy się podobnie jak w Milo LA BACCHETTA MAGICA - za pomocą sznurka. Macie jakieś manuale do tego, lub inne sposoby? Będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Może warto zastosować amortyzator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 3 minuty temu, stas1 napisał: Może warto zastosować amortyzator Kupiłem specjalne baty pod ciężkie łowienie. Są dosyć ciężkie i mają grube ścianki, amortyzator zadziała przy każdym bacie, a ja chcę mieć te baty właśnie na standardowym zestawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Załóż korek ,tulejkę tak jak do amortyzatora ale zamiast niego przeciągnij plecionkę i połącz z zestawem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 2 minuty temu, stas1 napisał: Załóż korek ,tulejkę tak jak do amortyzatora ale zamiast niego przeciągnij plecionkę i połącz z zestawem ale tu muszę ciąć szczytówkę - a nie chcę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 (edited) Nie koniecznie lub minimalnie gdy zastosujesz tuleje zewnętrzna,ma przejść tylko plecionka która nie będzie pracować także najmniejsza tulejka powinna wydać Edited March 26, 2016 by stas1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 Tuleja zewnętrzna - dobry pomysł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Sprawa rozwiązana 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts