Jump to content

Najprostszy helikopter dwa węzły- manual

stas1
 Share

Recommended Posts

To co nam potrzebne żyłka główna,krętlik i koszyk (zdjęcie nr1)
składamy żyłę wpół około 30cm,zakładamy krętlik i robimy podwójny węzeł (zdjęcie nr2)
Robimy skrętkę długość wg uznania i zakańczamy podwójnym węzłem(zdjęcie nr3)
Teraz powyżej węzła od skrętki około 1.5cm wyżej wykonujemy drugi podwójny węzeł ,nadmiar żyłki obcinamy(zdjęcie nr4)
zakładamy przypon między dwoma węzełkami i zaciągamy(zdjęcie nr5)
I cieszymy się ze skutecznego prostego ,skutecznego i  własnoręcznie wykonanego zestawu helikopter dwa węzły.
Polecam Staś

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

• Like 2

• Administrators

Zastanawiałem się ostatnio nad optymalnym zestawem helikopterowym.  Dzięki @stas1 , będę testował i próbował nad wodą. Tak jak łowić i nęcić umiem i ryby do mnie coś tam czują, tak moje systemy są bardzo ubogie i schematycznie. Miło byłoby spotkać się nad wodą i razem przetestować metody  - mam na myśli trudne wody typu jeziora czy rzeki :beer1:

• 9 months later...

Ale czego? Staś zapodał super prosty zestaw na Heli. I skuteczny, choć niekoniecznie trwały. Ale żaden Heli raczej trwały nie jest. 

No marszczy się z czasem żyłka przyponu i pętelka. To chyba normalne. Nic złego na myśli nie miałem. Stosuję ten patent i uważam go za godny uwagi. Muszę się z tobą podroczyć byś nie zaczął gwiazdorzyć. :P 

• Like 1