stas1 Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 To co nam potrzebne żyłka główna,krętlik i koszyk (zdjęcie nr1) składamy żyłę wpół około 30cm,zakładamy krętlik i robimy podwójny węzeł (zdjęcie nr2) Robimy skrętkę długość wg uznania i zakańczamy podwójnym węzłem(zdjęcie nr3) Teraz powyżej węzła od skrętki około 1.5cm wyżej wykonujemy drugi podwójny węzeł ,nadmiar żyłki obcinamy(zdjęcie nr4) zakładamy przypon między dwoma węzełkami i zaciągamy(zdjęcie nr5) I cieszymy się ze skutecznego prostego ,skutecznego i własnoręcznie wykonanego zestawu helikopter dwa węzły. Polecam Staś 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 28, 2016 Administrators Share Posted March 28, 2016 Zastanawiałem się ostatnio nad optymalnym zestawem helikopterowym. Dzięki @stas1 , będę testował i próbował nad wodą. Tak jak łowić i nęcić umiem i ryby do mnie coś tam czują, tak moje systemy są bardzo ubogie i schematycznie. Miło byłoby spotkać się nad wodą i razem przetestować metody - mam na myśli trudne wody typu jeziora czy rzeki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 28, 2016 Author Share Posted March 28, 2016 Kiedyś to się wydarzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted January 3, 2017 Administrators Share Posted January 3, 2017 Uciekł mi ten wątek i zapomniałem, więc nie stosowałem niestety.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Ale czego? Staś zapodał super prosty zestaw na Heli. I skuteczny, choć niekoniecznie trwały. Ale żaden Heli raczej trwały nie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted January 4, 2017 Author Share Posted January 4, 2017 Niekoniecznie trwały,ręce opadają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 No marszczy się z czasem żyłka przyponu i pętelka. To chyba normalne. Nic złego na myśli nie miałem. Stosuję ten patent i uważam go za godny uwagi. Muszę się z tobą podroczyć byś nie zaczął gwiazdorzyć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts