Jump to content

Mati200194
 Share

Recommended Posts

Używa ktoś melasy leszczowej jako dodatku do zanęt ? Sprawdza się ? Ponieważ zastanawiam się czy nie spróbować dodać ją do zanęt na leszcza na grunt. Pozdrawiam ;)

• Administrators
37 minut temu, Mati200194 napisał:

Używa ktoś melasy leszczowej jako dodatku do zanęt ? Sprawdza się ? Ponieważ zastanawiam się czy nie spróbować dodać ją do zanęt na leszcza na grunt. Pozdrawiam ;)

Używałem melasy w płynie jak i zmielonej zwanej kopro melasa. Obie są skuteczne nie tylko na leszcze, ale także na karpie i płocie. Ta w płynie ma także właściwości klejące. Polecam. Pamiętaj, aby nie przekroczyć dawkowania. Producenci informują do 10%, ja dawałem maks 3/5%.

46 minut temu, Mati200194 napisał:

Sprawdza.sie leszcze ja.uwielbiaja

Rozpuść w wodzie przed dodaniem niewielką ilość potem namaczaj zanetę ,trzeba uważać bo klei,ale to dobry leszczowy dodatek,Mati śmiało ,eksperymentuj,choć mi lepiej sprawdzał się lorpio Bream

Edited by stas1

• 1 year later...
  • Administrators

Kurcze tak sobie analizuje kilka lat wstecz i melasa była u mnie podstawą na jeziorach, tak samo ważny element jak robale, a w tym sezonie nie łowiłem na nią...

• Administrators
1 godzinę temu, Splot napisał:

@Grendziu nie używałeś przy namaczaniu peletów? Ja daję ja i do zanęty i przy methodzie.

W 2017 odpuściłem jakoś, eksperymentowałem z innymi zapachami, a tak zawsze dodawałem plus zapachy. Zresztą leszxy w tym roku nie łowiłem za bardzo, tylko raz. Dużo mączek rybnych używałem i tych niby sprawdzonych i takich co chciałem do 'swojej produkcji" dodawać. Najlepsze jest to, że te która śmierdziała na maksa to dała najwięcej ryb...?

W Nowym Roku obiecuję sobie więcej jeziora Czarnego, leszczy i melasy?