Mati200194 Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Używa ktoś melasy leszczowej jako dodatku do zanęt ? Sprawdza się ? Ponieważ zastanawiam się czy nie spróbować dodać ją do zanęt na leszcza na grunt. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 29, 2016 Administrators Share Posted March 29, 2016 37 minut temu, Mati200194 napisał: Używa ktoś melasy leszczowej jako dodatku do zanęt ? Sprawdza się ? Ponieważ zastanawiam się czy nie spróbować dodać ją do zanęt na leszcza na grunt. Pozdrawiam Używałem melasy w płynie jak i zmielonej zwanej kopro melasa. Obie są skuteczne nie tylko na leszcze, ale także na karpie i płocie. Ta w płynie ma także właściwości klejące. Polecam. Pamiętaj, aby nie przekroczyć dawkowania. Producenci informują do 10%, ja dawałem maks 3/5%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 46 minut temu, Mati200194 napisał: Używa ktoś melasy leszczowej jako dodatku do zanęt ? Sprawdza się ? Ponieważ zastanawiam się czy nie spróbować dodać ją do zanęt na leszcza na grunt. Pozdrawiam Sprawdza.sie leszcze ja.uwielbiaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 (edited) Rozpuść w wodzie przed dodaniem niewielką ilość potem namaczaj zanetę ,trzeba uważać bo klei,ale to dobry leszczowy dodatek,Mati śmiało ,eksperymentuj,choć mi lepiej sprawdzał się lorpio Bream Edited March 29, 2016 by stas1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted March 29, 2016 Administrators Share Posted March 29, 2016 A używaliście może takich miksów zapachowych w melasie?http://www.harison.pl/melasy-wedkarstwo-oferta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Ja jeszcze nie,nie wpadły mi oko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati200194 Posted March 30, 2016 Author Share Posted March 30, 2016 Ok dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 28, 2017 Administrators Share Posted December 28, 2017 Kurcze tak sobie analizuje kilka lat wstecz i melasa była u mnie podstawą na jeziorach, tak samo ważny element jak robale, a w tym sezonie nie łowiłem na nią... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Splot Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 @Grendziu nie używałeś przy namaczaniu peletów? Ja daję ja i do zanęty i przy methodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 29, 2017 Administrators Share Posted December 29, 2017 1 godzinę temu, Splot napisał: @Grendziu nie używałeś przy namaczaniu peletów? Ja daję ja i do zanęty i przy methodzie. W 2017 odpuściłem jakoś, eksperymentowałem z innymi zapachami, a tak zawsze dodawałem plus zapachy. Zresztą leszxy w tym roku nie łowiłem za bardzo, tylko raz. Dużo mączek rybnych używałem i tych niby sprawdzonych i takich co chciałem do 'swojej produkcji" dodawać. Najlepsze jest to, że te która śmierdziała na maksa to dała najwięcej ryb...? W Nowym Roku obiecuję sobie więcej jeziora Czarnego, leszczy i melasy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts