KaZuYa Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Co według was ma większe znaczenie oczywiście chodzi mi o większe ryby ... Ja osobiście zauważyłem , że czym więcej kombinuje tym wyniki są gorsze i w tym roku chcę ograniczyć zanętę do minimum na rzecz robaków z glinką ostatecznie pellet , kuku , groch . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 10, 2016 Administrators Share Posted April 10, 2016 No i idziesz w bardzo dobrym kierunku wg mnie. 11zł pół litra robali, rosówki można samemu poszukać. Sam mam nożyczki do szatkowania takiego mięska. Czym więcej mam pelletów haczykowych, czy też innych wynalazków, tym mniej mam brań. Są także przeciwnicy robaczków, którzy twierdzą, że ściąga to drobnice. No faktycznie tak jest, ale za drobnicą przychodzi też większa ryba i jak jej nie spasuję jakiś pellet to mamy szanse, że weźmie na robactwo i będzie to przeważnie szybciej niż przynęta XYZ Robale można w różny sposób dociążać, aby doszły na dno, czyścić, dipować etc. Ważne aby białe robale w jakimkolwiek nie będą wydaniu oczyścić z nieprzyjemnego zapachu - amoniak, bodajże. Brać, łowić, testować Ja ostatnio szukając leszczy zdipowałem je czosnkiem i mosnter krabem - weszły same płotki. Cuda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted April 10, 2016 Author Share Posted April 10, 2016 Mnie się wydaję , że to nie robaczki a zanęta właśnie ściąga drobnice , może się mylę ale ostatnio nie mogę się odpędzić od uklei jakby dobrze związać jokersa z gliną na dnie i zrobić dywan myślę , że drobnicy by nie było .,. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotwic Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Wybór miejsca do połowu. Dobór miejsca do konkretnego gatunku ryby. Dopiero po tym można szukać rozwiązania w postaci odpowiedniej zanęty lub przynęty. Może to truizm, ale ja tak sobie układam plan łowienia. Drobna, sypka, pracująca w toni zanęta ściąga stada białołybu. Przy połowie na bata to fajna sprawa, przy gruntówce ukleja potrafi na 3 metrach skutecznie skubać. Ziarna bez dodatków szybko opadają i trochę ograniczają wabienie drobnicy. Granulatu ostatnio nie używam, więc nie porównam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted December 27, 2017 Administrators Share Posted December 27, 2017 No i tutaj sprostowanie, bo w tym sezonie łowiąc na typowym komercyjnym łowisku nie potrzebne było mi "mięsko", ale za to na jeziorach czy też rzekach nie wyobrażam sobie aby bez naturalnego żywego białka łowić ryby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts