KaZuYa Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Przed sezonem postanowiłem trochę czasu poświęcić na szukaniu główki i wytypowałem sobie jedną na której będę chciał spędzić trochę nocek oczywiśćie jak to na Odrze zawsze , może być zajęta więc starałem się jakąś dziką na której nie było śladu ludzi ... Główka jest bardzo długa po obu stronach nie ma innych główek w granicy kilku km co dziwne w woj ,lubuskim od strony napływu niestety jest ściana i dość szybki nurt zaś od drugiej strony ładne zakole ... Głębokośći nie znam . A przedstawia się to mnie więcej tak ... Co myślicie oczywiście wszystko wyjdzie w praniu , ale ... Zawsze dobrze posłuchać ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Wszystko zależy jaki jest układ prądów przy główce,jeśli ją tak można nazwać i czy w ogóle jakieś są. Bo możliwe że to zastoisko i będzie tam płytko. Jakoś nie bez powodu nikt jej nie okupuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 10, 2016 Administrators Share Posted April 10, 2016 To, że nikt nie łowi, nie znaczy że ryb nie ma, może coś tam w niej jest, ale trudno z rysunku doradzić mimo wszystko, może jakiś krótki filmik lub zdjęcia? Najlepszym rozwiązaniem byłby być tam na miejscu i ogarnąć temat. Myślę, że @ArekH i @stas1 daliby radę podpowiedzieć więcej i dobrać odpowiednią strategię co do łowiska 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas1 Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 zrobiłbym rekonesans i wygruntował to miejsce głębokość ile i czy jest muł,jakie dno to istotne sprawy weż spławik i cięższy ciężarek i wygruntuj to miejsce 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Weź feederke zanętę mięsko i do boju. Sam zobaczysz czy łowna czy nie, a bardzo jej dużym atutem jest to, że dziewicza - a mało jest takich. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankista34 Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Faktycznie jak na lubuskie to dziwne miejce z tego opisu wnioskuje ze jest to sciana i jakis mały dopływ do Odry albo byl doplyw , siadałbym na szczycie i łowił z nurtem i w nurcie :-D Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZuYa Posted April 11, 2016 Author Share Posted April 11, 2016 (edited) Cytat Bo możliwe że to zastoisko i będzie tam płytko. Jakoś nie bez powodu nikt jej nie okupuje. Właśnie bardzo prawdopodobne cenna uwaga ... Zaryzykuje zobaczymy . Edited April 11, 2016 by KaZuYa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts