Jump to content

Co myślicie o tej Odrzańskiej główce

KaZuYa
 Share

Recommended Posts

Przed sezonem postanowiłem trochę czasu poświęcić  na szukaniu główki i wytypowałem sobie jedną na której będę chciał spędzić trochę nocek oczywiśćie jak to na Odrze zawsze , może być zajęta więc starałem się jakąś dziką  na której nie było śladu ludzi :D ... Główka jest bardzo długa  po obu stronach nie ma innych główek w granicy kilku km co dziwne w  woj ,lubuskim od strony napływu niestety jest ściana i dość szybki nurt zaś od drugiej strony ładne zakole ... Głębokośći nie znam .

A przedstawia się to mnie więcej tak  ...

Co myślicie oczywiście wszystko wyjdzie w praniu , ale  ... Zawsze dobrze posłuchać ...

glowka.jpg

Wszystko zależy jaki jest układ prądów przy główce,jeśli ją tak można nazwać i czy w ogóle jakieś są. Bo możliwe że to zastoisko i będzie tam płytko. Jakoś nie bez powodu nikt jej nie okupuje.

• Administrators

To, że nikt nie łowi, nie znaczy że ryb nie ma, może coś tam w niej jest, ale trudno z rysunku doradzić mimo wszystko, może jakiś krótki filmik lub zdjęcia?

Najlepszym rozwiązaniem byłby być tam na miejscu i ogarnąć temat. Myślę, że @ArekH i @stas1 daliby radę podpowiedzieć więcej i dobrać odpowiednią strategię co do łowiska :)

• Like 1

zrobiłbym rekonesans i wygruntował to miejsce głębokość

ile i czy jest muł,jakie dno to istotne sprawy

weż spławik i cięższy ciężarek i wygruntuj to miejsce

• Like 1

Weź feederke zanętę mięsko i do boju. Sam zobaczysz czy łowna czy nie, a bardzo jej dużym atutem jest to, że dziewicza - a mało jest takich.

• Like 1

Faktycznie jak na lubuskie to dziwne miejce z tego opisu wnioskuje ze jest to sciana i jakis mały dopływ do Odry albo byl doplyw , siadałbym na szczycie i łowił z nurtem i w nurcie :-D

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Cytat

Bo możliwe że to zastoisko i będzie tam płytko. Jakoś nie bez powodu nikt jej nie okupuje.

Właśnie bardzo prawdopodobne cenna uwaga ... Zaryzykuje zobaczymy .

Edited by KaZuYa