Jump to content

Jaki feeder i młynek dla laika?

mav3rick
 Share

Recommended Posts

Tak czytając Wasze tutaj wywody zapragnąłem sam spróbować bardziej zagłębić się w temat. Więc tak potrzebne dwa kije i dwa kołowrotki do łowienia z gruntu w Nysie. Nie mam pojęcia co brać pod uwagę przy zakupie owego sprzętu. Jedynie co mogę napisać to, że w miejscach gdzie na moje dotychczasowe kijki łowiłem to obciążenie 20-30g plus koszyk starczało co by nurt nie porywał koszyka. Powiedzmy, że na dwa kije plus dwa kołowrotki mogę przeznaczyć +/- 1000zl

• Administrators
41 minut temu, mav3rick napisał:

Tak czytając Wasze tutaj wywody zapragnąłem sam spróbować bardziej zagłębić się w temat. Więc tak potrzebne dwa kije i dwa kołowrotki do łowienia z gruntu w Nysie. Nie mam pojęcia co brać pod uwagę przy zakupie owego sprzętu. Jedynie co mogę napisać to, że w miejscach gdzie na moje dotychczasowe kijki łowiłem to obciążenie 20-30g plus koszyk starczało co by nurt nie porywał koszyka. Powiedzmy, że na dwa kije plus dwa kołowrotki mogę przeznaczyć +/- 1000zl

Czy wędki i całe zestawy muszą być równe, czyli takie same?
Jakie wolisz kije, bardziej miękkie, paraboliczne, czy sztywne... Łowić będziesz tylko na rzece, w tym przypadku Nysa, czy planujesz też połowić na akwenach zamkniętych?

Więc tak kije i młynki chcę takie same, akcja sam nie wiem jaka lepsza by dla mnie była. Głębokość 2-3m więcej się nie spotkałem, ryba to płoć kleń leszcz. Uciąg za dużo nie jest wg mnie i łowienie tylko w nurcie. W grę wchodzi tylko Nysa Łużycka.

Na początek nie kupuj kiji sztywnych to podstawa.

Rzeka z lekkim ucągiem ale trzeba rzucić,moja propozycja 3,60 Cormoran gf do 90 lub 120 gram,fajne wędziska z dobrymi przelotkami,na komercji też dadzą radę no i cena b.dobra.

Koowrotki ja katuje z powodzenem Ryobi ecusimy i spro passiony,polecam 3000-4000 naprawdę nic więcej nie potrzeba budżetowy ale dobry zestaw

Mi właśnie chodzi o nie za drogi budżetowy zestaw, ale też nie marketowy bo to ma być drugi wybór po spinningu, czasami nie ma sił by łazić z kijem to tak by się skoczyło na tyłku posiedzieć :) chyba się starzeję

Wiem, że właśnie nie jest marketowka. Dlatego tutaj spytałem, bo wiedziałem, że bardzo dobrze mi doradzicie. Więc będzie trzeba coś z tych propozycji wybrać i zamawiać, dopiero wtedy się zaczną problemy... Będę Was co chwilę pytaniami bombardował :) jak patrzę na Wasze wyniki to pełen szacun.