Ostap Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 (edited) Witam. Chciałbym przedstawić projekt buzbarów i podpórek wykonanych z aluminium, mosiądzu i nierdzewnej stali. Wszystko dzięki pomocy mojego kolegi Elvisa który dorobił końcówki i kulki Rurka podpórki to 12mm i ścianka 1,5mm, środkowa część to pręt 8,5mm. Wszystko ze stali nierdzewnej (motylek też ), końcówka to mosiądz. Krótsza ma 47x72cm, waga 0,37kg Dłuższa 67x110cm, waga 0,54kg Buzbary to również rurka 12mm i ścianka 1,5mm. Rozstaw rurek to 55cm i 45cm. Waga bardzo podobna - 0,34kg i 0,30kg Kulki są z aluminium aby było to wszystko trochę lżejsze. Będę jednak męczył Daniela aby jednak te kulki zrobić z mosiądzu Jestem bardzo zadowolony z projektu ponieważ zestaw wyszedł niezniszczalny! Teraz koszt Wszystko około 100zł Danielowi muszę się odwdzięczyć i koledze z pracy za spawanie nierdzewki Może to wszystko trochę waży lecz to wszystko jest zamierzone ponieważ to zestaw pod karpiówki. Każda kulka jest regulowana! Środkowe można sobie przesuwać jak się chce. Górne kulki na razie są przykręcone na stałe bo jeszcze sprzętu nie testowałem nad wodą i nie wiem czy tyle regulacji będzie mi potrzebnych. W razie czego mam klucz w torbie a w domu dodatkowe motylki. Można z czasem sobie dołożyć 4 wędkę. Mam też kulki z plastiku które Daniel wcześniej mi robił i mogę w każdej chwili modyfikować. Jeszcze raz dzięki Daniel pozdro Edited April 14, 2016 by Ostap 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Trochę to trwało, ale się udało. Cieszę się, że Ci się podobają. Z mosiężnymi kulkami będzie trochę kłopot, bo materiał jest dość drogi i nie mam go tyle na stanie. Chyba, że z fi 20 ? Ps. Zrób jeszcze tylko przy okazji zdjęcia po zamocowaniu sygnalizatorów i podpórek z wędkami. Ewentualnie rozłożone na sucho. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted April 14, 2016 Author Share Posted April 14, 2016 Nad wodą zrobię zdjęcia. Materiał może uda się załatwić Pogadamy na rybach A może z nierdzewki? Zobaczymy co da się zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suwi Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 świetny !!! Jak będzie w produkcji też bym chciał taki choć mam świetny od Elwisa !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 17, 2016 Administrators Share Posted April 17, 2016 Świetna ręczna robota. Pozazdrościć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted April 17, 2016 Author Share Posted April 17, 2016 Zdjęcia z testów. Kozak. Nic więcej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Zgadywanka. Co to jest lub do czego służy? Ps. Ostap nie bierze udziału w zagadce! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted September 21, 2016 Administrators Share Posted September 21, 2016 14 minut temu, Elvis napisał: Zgadywanka. Co to jest lub do czego służy? Ps. Ostap nie bierze udziału w zagadce! POMIDOR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cygan786 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Dodatkowy osprzęt do fotela? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostap Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 Pomost 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts