Mati200194 Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Witam mam pytanie 1.Czy wielkość krętlika wpływa na zestaw ? 2.Czy kolor i kształt/wielkość stopera coś zmienia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Wiesz Mati? Ja to od pewnego czasu, mam w ogóle obiekcje, czy krętlik coś zmienia w zestawie. Do czego chcesz go zastosować? Spławik? Grunt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati200194 Posted April 16, 2016 Author Share Posted April 16, 2016 Grunt i Spławik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArekH Posted April 16, 2016 Share Posted April 16, 2016 Jak będziesz nad wodą, zrób taki mały teścik,jeśli ci czas pozwoli. Zwiń zestaw z białymi na haku, z, i bez krętlika. Jestem ciekaw twojej opinii. Krętlik max 14stka. Powiedz, czy będzie różnica w skręceniu przyponu. Przy zestawach gruntowych już dość dawno wyeliminowałem krętlik. Mam obiekcje przy spławiku. Przy gruntowych,jako łącznik ,stosuję 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Grendziu Posted April 16, 2016 Administrators Share Posted April 16, 2016 4 godziny temu, ArekH napisał: Jak będziesz nad wodą, zrób taki mały teścik,jeśli ci czas pozwoli. Zwiń zestaw z białymi na haku, z, i bez krętlika. Jestem ciekaw twojej opinii. Krętlik max 14stka. Powiedz, czy będzie różnica w skręceniu przyponu. Przy zestawach gruntowych już dość dawno wyeliminowałem krętlik. Mam obiekcje przy spławiku. Przy gruntowych,jako łącznik ,stosuję To co Arek przedstawił jest opisane dokładnie w tym wątku - jak dla mnie hicior, nawet przy karpiowaniu to "cuuuś"zastosowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati200194 Posted April 16, 2016 Author Share Posted April 16, 2016 W środę jak będę na rybach spróbuje zrobić taki test Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts